Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Jak na halloweenské líčení 2024

Halloween 2024 je za dveřmi a vy nevíte, jakým převlekem na párty překvapit? Netrapte se, dokonalou masku najdete ukrytou ve své kosmetické taštičce. Výrazné líčení na halloween se totiž stalo trendem roku 2024 a dávno předstihlo i drahé kostýmy z půjčoven. Nechte se tedy inspirovat našimi návody, jak se nalíčit na halloween a stát se tak hvězdou každé akce.

Jak se namalovat na halloween?

Poslední roky ukazují, že na poli halloweenského makeupu vládnou masky smrtek nebo hororových postav. Následujte tyto trendy letos i vy! Pojďte se s námi podívat na tipy pro strašidelný ale zároveň opravdu jednoduchý halloweenský makeup, který zvládnete i s kamarádkou nebo sami doma. Bude to opravdová zábava.

Šíleně smutná princezna

halloween-smutna-princezna

Mrazivě krásná a přitom tak šíleně smutná. Takový look nikdo nepřehlédne. Nic na halloweenské párty totiž nezazáří tak, jako třpyt vašich slz.

1. krok

Začněte tím, že si na čistou pleť nanesete primer, do kterého se vám nevpije makeup. Celý obličej pak potřete makeupem a upravte běžným způsobem.

2. krok

Na spodní i vrchní víčka pak použijte tekuté stíny královsky modré barvy s tuhovým aplikátorem. Přetáhněte linky očí až ke spánkům a dobarvěte z vrchní strany do rovné linie. Na druhé straně je směřujte až ke kořenu nosu.

3. krok

Naneste několik vrstev černé řasenky. Tip: Pro extra vyzývavý efekt si předtím můžete také nalepit jednorázové umělé řasy. Stejný efekt vykouzlíte i pomocí pravidelného používání růstového séra na řasy.

4. krok

Na kosmetickou houbičku naneste vrstvu jednobarevných třpytek v pudrové formě a aplikujte na oblast pod oči až k linii konce nosu.

5. krok

Nakonec tekutými třpytkami dokreslete slzy, se kterými si můžete pohrát. Nebojte se natáhnout některé z nich až k vaší sánce.

6. krok

Důležitým prvkem makeupu jsou i velmi lesklé a objemné rty “k nakousnutí”. Vyrobíte je nanesením vrstvy makeupu, konturovací tužkou na rty a kvalitní rtěnkou. Tu nezapomeňte během celého večera pravidelně doplňovat.

Draculova nevěsta

halloween_draculova_nevesta

Staňte se na jednu noc chladně krásnou upírkou. Dejte si však pozor, abyste některým dámám nepili během párty krev svým dokonalým makeupem.

1. krok

Líčení začínejte s čistou pletí, na kterou si nanesete kvalitní hydratační krém. Poté zvolte velmi světlý makeup a pudr. Světlejší odstín by měl mít hlavně prostor pod očima, na středové linii nosu, čele a na bradě. Růžový bronzer pro tentokrát vyměňte za mnohem tmavší odstín pudru, který nanesete pod lícní kosti a doprostřed brady.

2. krok

Obočí by mělo být výraznější, a proto ho namalujte o několik tónů tmavší barvou jako obvykle. Malujte ostrou tužkou a používejte krátké a tenké čárky, které vypadají mnohem přirozeněji.

3. krok

Pod obočí naneste bílé oční stíny, poté ztmavujte temně fialovou až černou barvou. Dbejte však na to, aby víčka zůstala připravena pro jasně červený odstín. Ten je aktuálně velmi trendy, takže si v obchodech můžete vybrat jak matné tak i lesklé provedení.

4. krok

Vrchní i spodní víčka pak obtáhněte výraznou černou tužkou, kterou zajdete za jejich okraj na obou stranách. Vrchní víčko ještě zdokonalte tekutou černou linkou. Nezapomeňte pak ani na výrazné řasy za použití několika vrstev tmavé řasenky.

5. krok

Ústa ještě jednou zapudrujte. Pak naneste rudou rtěnku v několika vrstvách - vždy počkejte, až se každá vrstva dostatečně vpije. Pro udržení kontur můžete kolem úst použít konturovací tužku červené barvy.

6. krok

Dokonalý efekt umocníte vyžehlenými a nagelovanými vlasy s pěšinkou uprostřed.

Napůl víla a napůl kostlivec

Halloweenské líčení: napůl víla napůl kostlivec

Váš obličej nemusí zdobit pouze jedna maska. Dnes je velmi trendy rozdělit si tvář na půl a pracovat s tímto zajímavým maskovacím efektem. Vyzkoušejte to letos i vy!

1. krok

Obličej si horizontálně “rozdělte” na dvě poloviny. Na tu vrchní naneste vyživující krém a svůj obvyklý makeup i pudr. Zvýrazněte i obočí. Druhou polovinu přetřete primerem a vytvořte tak trvanlivější film.

2. krok

Spodní část obličeje pak houbičkou namalujte bílým makeupem a zvrchu oddělte černou tužkou. Černou barvou na obličej pak vymalujte špičku nosu, oblast od koutků úst po konec uší a spodní lem brady.

3. krok

Tužkou nakreslete obrysy zubů kolem celých rtů a vybarvěte je bílou barvou na obličej tak, aby byla výraznější, než makeup na ostatní části obličeje. Tužkou dokreslete stíny kolem nosu a tváří.

4. krok

Pro každé horní víčko si vyberte jinou (nejlépe pastelovou) barvu tekutých stínů. Tu pak po obou stranách potáhněte zvrchu přes vnitřní koutek oka téměř až po špičku nosu. Pod obočím vynechejte úzký pásek, který následně vykreslete bílou tužkou pro efekt nadzdvižení. Na spodní lem očí naneste druhou barvu tak, abyste vytvořili efektní kontrast.

5. krok

Oči pak zvýrazněte černou tužkou a několika vrstvami řasenky. Do vnitřních i vnějších koutků očí použijte podle své fantazie nalepovací kamínky stejně jako nad obočí.

Sexy kočička

halloween_kocicka

Pořiďte si na Halloween 2024 malé černé šaty nebo uplý tmavý overal a vyrazte na párty s decentní, vtipnou a zároveň svůdnou maskou sexy kočky. Garantujeme vám, že jen málokdo se za vámi neotočí. Mňau.

1. krok

Začněte tím, že si na čistou pleť nanesete primer, do kterého se vám nevpije makeup. Celý obličej pak potřete velmi světlým makeupem nebo BB krémem.

2. krok

Na středovou linii čela, nosu a brady naneste světlejší odstín pudru s jemně třpytivým efektem.

3. krok

Obočí vykreslete výrazněji, než jste zvyklá u běžného líčení a používejte hnědou tužku na obočí. Kreslete vždy jemnými krátkými pohyby pro plastičtější efekt.

4. krok

Speciální důraz klaďte na oči, které musí působit kočičím dojmem. Černé linky uvnitř oka protáhněte směrem dolů a to samé udělejte na vnějším oku - pouze směrem nahoru. Pod obočí použijte bílé stíny, směrem k víčku pak tónujte do hněda. Na řasy nalepte umělé trsy nebo celý řad umělých řas.

5. krok

Rty zbavte veškeré mastnoty, napudrujte a vrchní ret štětečkem namalujte černou barvou na tělo a obličej. To samé pak udělejte ve spodní části nosu. Spodní ret můžete vyplnit matnou rtěnkou jemně růžové barvy.

6. krok

Pro dokonalý efekt ještě černou tužkou dokreslete na své tváře a nad rty kočičí fousky.

Květinová paní smrti

halloween_kvetinkova-pani-smrti

Celý svět šílí po vzoru mexické tradice oslavy Halloweenu jako Dia de los muertos - oslavy dne mrtvých. Nechce se i vy inspirovat a spojte motivy kostlivců s květy a pastelovými barvami!

1. krok

Jako před každým líčením začínejte se suchou a čistou pletí. Na hydratační krém dnes zapomeňte a raději se spolehněte na primer, který se nevpije do pokožky ale na tváři vytvoří neviditelný film. Nechte ho pořádně zaschnout.

2. krok

Na tvář i dekolt nanášejte speciální bílou barvu na obličej a tělo nebo bílý pudrový makeup. Pro aplikaci na větší plochy těla používejte místo štětců raději houbičku.

3. krok

Ústa přetřete makeupem a zapudrujte. Pak naneste tělovou či béžovou rtěnku v několika vrstvách. Pro vykreslení “kostliveckých zubů” používejte černou tužku na oči. Nebojte se, pokud se vám nepodaří stejně hrubé či dlouhé čáry. Přesně o tento nerovnoměrný efekt přece jde.

4. krok

Oči si zvýrazněte černou linkou a několika vrstvami kvalitní řasenky. Kolem okolí očí růžovými barvami na tělo a obličej naznačte dva kruhy, které pak vybarvíte. Zde už nepoužívejte houbičku, ale spolehněte se na jemnější štěteček.

5. krok

Podle obrázku dokreslete štětečkem i ladící růžové a černé ornamenty na čelo, nos a bradu.

6. krok

Okolí očí oblepte lepícími kamínky, které krásně zakryjí případné nepřesnosti. Mohou mít různé tvary či barvy a platí pravidlo “čím nápadnější a hustější, tím lepší”.

7. krok

Vše pak dolaďte květinovými doplňky do vlasů, které můžete použít i na šaty.

Tip na ladící halloweenské líčení pro děti:

halloweenske-liceni-pro-deti

Stejným stylem můžete na Halloween nalíčit i svá dítka tak, aby k vám krásně ladila. Místo makeupu však používejte pouze barvy na obličej. Ty by měly být nezávadné i pro jemnou dětskou pokožku.

Tip pro bezproblémové odlíčení

Halloweenský makeup sice vypadá fantasticky, ale jeho odličování může dát po příchodu domů z párty pořádně zabrat. Pokud však budete mít kvalitní odličovací přípravky, není se čeho bát! Nejlepší je používat čistící pěnu, kterou vmasírujete do pokožky a opláchnete vodou. Pleť tak nemusíte drhnout odličovacími tampóny a zbytečně ji dráždit. Lehká pěna dokonale odstraní nejen makeup ale i nečistoty a bakterie, které vaší kráse na další den rozhodně nepřidají.

Další inspirace na halloweenské líčení

Zpět do obchodu