Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Letní líčení, které se nerozteče? Máme pro vás několik tipů

žena v létě

Jediná kosmetika na dovolenou, kterou byste měli letos aplikovat opravdu nahrubo, je kvalitní opalovací krém. Musíte totiž počítat s tím, že klasická líčidla se vám roztečou v momentě, kdy vystoupíte z klimatizovaného pokoje do žáru letního sluníčka. Zjistěte proto s námi, jak na svůdné letní líčení, které opravdu vydrží.

Klíčem k dokonalému letnímu líčení není pouze voděodolná řasenka. „Jde také o používání co nejvíce krémových produktů. Ty se vám totiž ve vodě hned tak nesmyjí, zatímco pudr půjde dolů s první vlnou,“ říká oblíbená makeup blogerka Petra LovelyHair ve svém videotutoriálu.

Líčení na léto odlehčete na minimum

Představte si, co všechno dokáže s vaším letním makeupem udělat procházka v 35-stupňovém horku, ležení na slunci nebo obyčejná sprcha. Ano, máme na mysli nehezké fleky a šmouhy smíchané s potem. Raději než na množství přípravků se tedy soustřeďte na jejich kvalitu a konzistenci. Vsaďte na lehké produkty krémové konzistence, které se dají ideálně použít na více účelů. Třeba krém, pudr a makeup v jednom balení známém jako BB cream.

Voděodolná kosmetika na léto

Vsaďte na voděodolný makeup

I když se to lehce řekne, někdy se bez makeupu zakrývajícího nedostatky pleti nezaobejdeme ani v létě s krásně opálenou pokožkou. Právě proto na trhu seženete nejen voděodolné řasenky nebo tužky, ale i voděodolný makeup. „Na první pohled se nijak neliší od klasického makeupu, má však o trochu hutnější konzistenci. Proto doporučuji nanášet ho vždy pomocí houbičky pro lepší rozetření,“ radí profesionální vizážistka Diana.

dívka ve vodě

TIP: Voděodolný makeup nemusí být na léto jediným řešením. Vyzkoušet můžete i makeup s SPF – ten vám na dovolené dodá bezchybný look a k tomu vaši pleť ochrání před slunečními paprsky.

Voděodolná tužka na oči a voděodolné oční stíny: zaručená jistota

„Při horkém počasí a vysoké teplotě těla skončí většina líčidel na oči roztečených tam, kde nemají co dělat,“ říká vizážistka Diana. S voděodolnou tužkou na oči nebo voděodolnými stíny ale velmi lehce předejdete letním „mývalím očím“ a udržíte si dokonalý vzhled. U letního líčení si můžete dovolit i výraznější barvy voděodolné tužky na oči, se stíny se zaměřte spíše na jemnější tóny.

žena ve vodě

Voděodolná řasenka je při líčení na léto „must have“

Všimli jste si někdy, že voděodolné řasenky kromě barvy také mnohem lépe udrží řasy krásně vytočené? Děje se to díky obsahu vosku, který odolává vlhkosti. Vaše řasy tak budou s voděodolnou řasenkou nejen bezpečně namalované, ale také krásně vytočené až dokud ji neodstraníte. Nejlepší voděodolná řasenka vám bez problémů vydrží po celý den bez jakéhokoliv rozmazání i v extrémně vlhkém prostředí.

Jednu takovou voděodolnou řasenku POLA v hodnotě 397 Kč právě nabízíme zdarma ke všem z našich sér na řasy a obočí Synouvelle.

Tip: Jak odlíčit voděodolnou řasenku

Pokud na odlíčení voděodolné řasenky použijete ty správné přípravky, nemusíte se obávat nekonečného tření očí. „Čím odlíčit voděodolnou řasenku? Chce to hlavně dvoufázové odličovadlo s obsahem oleje. Velký výběr je u mnoha značek, ale při citlivých očích vybírejte opatrně,“ radí ve své beauty poradně vizážistka Simona Bártová

Spíše sladší než tmavší rty

Na dovolené máte slízanou rtěnku ještě dříve, než se stihnete zakousnout do šťavnatého melounu nebo slízat zmrzlinu na promenádě. Využívejte proto pouze jemné a sladké lesky, které můžete přes den častěji doplňovat. Pokud ale bez tužky na rty a kvalitní rtěnky prostě nemůžete existovat, vsaďte na jejich voděodolné varianty. „Nakonec rty přejeďte ještě fixátorem rtěnky a můžete vyrazit vstříc dobrodružství,“ radí makeup blogerka Lucka.

dívka s melounem

Při líčení na léto byste se podle odborníků měli vyvarovat těchto chyb:

Nanášení velkého množství pudru

Pudr ucpává póry a pokud se zpotíte, vypadá velmi nepřirozeně. V případě, že se vám roztéká makeup, nepudrujte. Přikládejte na pleť raději pijákový papír či klasické kuchyňské ubrousky. Vsáknou vlhkost bez zbytečného rozmazávání.

Nedostatečná ochrana proti sluníčku

I vám se stává, že si obličej natřete opalovacím krémem pouze jednou? A na cestičku ve vlasech či rty někdy zapomenete úplně? Nejdůležitějším doplňkem kosmetiky na léto je dostatečné množství opalovacího krému. Proto ho nanášejte často a bez šetření!

Zpět do obchodu