Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Obočí v průběhu staletí

Nádherně klenuté oblouky, hustý porost, tenké pásky i nápadné zdobení. To všechno jsou trendy obočí, kterých chtěly podle měnících se období docílit ženy od dob Kleopatry až po dnešek. Máte v historii ženského obočí přehled? Dnes si ho jistě uděláte.

Od Kleopatry až po královnu Alžbětu

V starověkém Egyptě lidé věřili, že makeup má magické účinky, a tak jím ženy i muži zvýrazňovali zejména své oči jako nejdůležitější část obličeje. Stejně tak muselo být zvýrazněno i obočí, čehož důkazem jsou historické podobizny mystické Kleopatry. Starověké Řecko vyznávalo naopak kult přirozenosti i co se obočí týče. Pro Římany bylo přirozeně husté obočí bráno jako znak inteligence a vznešenosti. Není divu, že se jím chlubily všechny tamější slavné ženy. Jakkoliv zvláštně to může znít, ve středověku se považovala za velmi elegantní vysoce klenutá čela. Právě proto si v tomto období historie krásky obočí trhaly či dokonce holily do co nejužšího tvaru. Stoupenkyně královny Alžběty si ho často dokonce barvily do zrzava.

obraz alžbety 1

Postupem času se trendy obočí přirozeně měnily. Jak tomu bylo v minulém století?

Tenoučká 20. a 30. léta

Ve dvacátých letech minulého století se ženy snažily podtrhnout svou krásu prvními kosmetickými produkty a novými metodami zkrášlování. Mezi ty nejdůležitější patřilo masivní trhání obočí a jejich nahrazování tenkými, tužkou kreslenými, čarami, které se táhly daleko za vnější okraj oka. Věřte nebo ne, tento vzhled nesměl chybět na čele žádné slavné herečky či zpěvačky.

Hrubší trendy obočí 40. let

Čtyřicátá léta s sebou přinesla nový a konečně přirozenější trend hustšího a krásně klenutého obočí. Velkou vyznavačkou tohoto nového stylu byla například americká filmová hvězda Grace Kelly, která svým obočím okouzlila mnohé mladé i starší Američanky.

grace kelly

Bohatá a hojně upravovaná 50. a 60. léta

Sexy Marilyn Monroe či Audrey Hepburn. Tyto ženy udávaly módní trendy obočí 50. let. Nosily bohaté, husté a dokonale klenuté obočí, které podtrhovalo jejich výrazný makeup. Pokud někomu bezchybný tvar obočí nebyl dán do vínku, uměl si poradit - nebylo totiž výjimkou že si ženy obočí úplně vyholily a pomocí krátkých tahů tužky si pravidelně malovaly nové, hrubé a docela přirozeně vypadající obočí.

marilyn monroeaudrey hepburn

Přirozená hippie 70. léta

S nástupem hippie éry se přirozeně upustilo od speciálních úprav, trhání, holení, dokreslování či barvení obočí a chloupky se jednoduše nechaly růst tak, jak se jim chtělo. To vše přesně sedělo do uvolněné atmosféry tehdejší doby.

hippie girl

80. léta a trend opravdu hustého obočí

Husté, husté, husté. Takové bylo moderní obočí 80. let. Dámy ho nemusely ani velmi zvýrazňovat či dobarvovat, hlavní zásadou bylo: “čím hustší, tím lepší”. Výraznou tváří tohoto trendu byly třeba Madonna nebo Brooke Shields.

madonna

Zpátky k vytrhanému standardu 90. let

I když se v 90. letech nosily různé typy obočí, přednost mělo hojné vytrhávání i dokreslování tužkou. Mnoho žen ještě dnes trpí následky přílišného vytrhávání v této době, od kdy vytrhané chloupky už ne a ne dorůst.

Suverénní obočí dneška

Opět letí husté a upravené obočí. To jsou trendy obočí 2020. Že vám právě takové příroda odepřela? Nezoufejte a vyzkoušejte spolehlivé a jemné sérum na růst obočí, se kterým dosáhnete prvních výsledků už za 8 týdnů.

cara delevingne

Mnoho žen však dnes více než na módní trendy sází na look, který se jim hodí. Chcete zjistit, jaké obočí je vhodné právě pro vás? Dozvíte se to v článku Perfektní tvar obočí pro váš obličej.

Zpět do obchodu