Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

10 nejčastějších chyb při úpravě obočí

ženská tvář

Špatně vytrhané obočí, příliš tenké pásky, nekvalitní tetování nebo obočí příliš daleko od sebe. To všechno jsou chyby, kterých se jednou za čas dopustí každá z nás. To, že o nich nemáme ani páru, nás ale neomlouvá. Zjistěte, jaké chyby ženy při úpravách svého obočí dělají nejčastěji a snadno jim v budoucnu předcházejte.

Stejně jako oči, rty nebo nos, i obočí máme dáno do vínka už od narození. Právě pochopení toho, jaké obočí nám přirozeně roste, může vést k jeho dokonalé úpravě. Pokud vlastníte od přírody husté obočí, nebojujte s ním a nevytrhávejte ho do úzkých pásků. Naopak jemné či příliš vytrhané obočí nemusíte dokreslovat do zbytečně velkých rozměrů. Jednoduše pracujte s typem obočí, které se hodí k vašemu obličeji.

Jaké další chyby můžeme svému obočí způsobovat?

1. Přílišné vytrhávání

Znáte ten pocit, když trháte, trháte a trháte a najednou si uvědomíte, že jste to přepískli? Při trhání obočí se raději vždy zhluboka nadechněte, zhodnoťte aktuální situaci a až pak použijte pinzetu. Mnohokrát vytrhnuté obočí totiž ne vždy doroste zpátky.

2. Používání nesprávné kosmetiky

Příliš hrubá tužka, špatná barva stínů na obočí a další chyby při výběru a používání kosmetiky mohou způsobit, že vaše obočí bude vypadat nepřirozeně či poněkud „odfláknutě”. Pokud nemáte zkušenosti, poraďte se o nákupu správné kosmetiky vždy s odborníky v obchodě nebo ve vašem salonu krásy.

kosmetika

3. Snaha o identické obočí

„Obočí jsou sourozenci, ne dvojčata. Upravte každé jedno obočí tak, aby bylo dokonalé, ne identické,” tvrdí známý umělecký vizážista specializující se na obočí Chey James. Stačí, pokud bude vaše obočí sedět proporčně a barevně. S tím ostatním se zbytečně nestresujte.

4. Upravování po návštěvě salonu

Zdá se vám, že vaše vizážistka dnes neměla svůj den? Počkejte a nezačněte okamžitě upravovat její práci. Může to totiž vyústit v příliš vytrhané obočí nebo narušení vašeho přirozeného tvaru.

5. Nesprávný odstín

Obočí by mělo být o jeden až dva odstíny tmavší než vaše vlasy. Pokud tedy máte blond vlasy, obočí klidně ponechejte světle hnědé a zbytečně ho nezesvětlujte. Naopak uhlově černé obočí sedí téměř výhradně černovláskám.

černovláska s černým obočím

6. Špatně vytetované obočí

Špatně vytetované obočí je opravdu problém. Proto to nechte vždy na profesionály. Vybírejte však pouze ty ověřené. Pokud nad tetováním přemýšlíte, prostudujte si podrobné informace v našem článku Permanentní makeup obočí: vše co potřebujete vědět.

7. Příliš krátké nebo dlouhé

Odhadnout délku obočí může být náročné. Dejte si pozor, ať nezačíná příliš daleko od kořene nosu a také ať nekončí moc blízko vnějšího koutku oka. Dbejte jednoduše na přirozené proporce svého obočí. Podle nich bude upravení obočí do dokonalosti jistě hračkou.

správně vyměřené obočí

8. Holení obočí

Na své obočí byste nikdy neměli vzít holící strojek. Nikdy! Chloupky tak velmi nepřirozeně odstraníte v jedné rovině a budou vám pak dorůstat od nejmenší velikosti. Navíc by postupem času mohli zhrubnout a změnit kvalitu ve srovnání s ostatními chloupky. K úpravám vám tedy bohatě postačí pinzeta a malý hřebínek.

9. Neudržování ve fázi růstu

Nechat si opětovně zarůst příliš vytrhané obočí může být zdlouhavý proces. Proto nečekejte a udělejte víc. Odborníci doporučují využít sérum na obočí, které vám pomůže nejen s dorůstáním, ale také se zahuštěním a prodloužením obočí už do několika týdnů. Chcete si vybrat to nejkvalitnější sérum? Zjistěte jak na to s naším článkem Séra na řasy a obočí: vše, co potřebujete vědět.

sérum na obočí_1

10. Používání zvětšovacího skla při trhání

Zvětšovací sklo při trhání obočí rozhodně vynechte. I když se může zdát, že vám pomůže, vytrháte si s ním zbytečně hodně chloupků a můžete skončit s příliš vytrhaným obočím.

Zpět do obchodu