Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Jak upravit své obočí? Rozhoduje typ, tvar i barva

jak-si-upravit-oboci

Perfektně tvarované a upravené obočí dokáže nasadit pomyslnou korunku vašemu vzhledu, rozzářit váš pohled, zjemnit ho nebo mu přidat sexy jiskru. Ne každý typ obočí to však zvládá přirozeně a bez úprav. Zjistěte, jak získat tvar obočí, které polichotí vašemu obličeji a jak ho upravit do dokonalosti. Se správnými tipy to zvládnete i v pohodlí svého domova.

Mnoho odborníků se shoduje v tom, že správný tvar obočí je nutné volit dle typu obličeje. „Každému obličeji sluší něco jiného. Někdo potřebuje své křivky zjemnit a jiný zas pořádně zvýraznit. Proto je dobré vědět, co se hodí právě pro vás,” tvrdí vizážistka Diana Hofbauerová. Pokud Vás zajímá, jak jste na tom, koukněte na náš předchozí článek, který o tvaru obočí podle typu obličeje pojednává.

Najděte vhodný tvar svého obočí

Jeho začátek, konec i prostředek najdete pomocí tužky a jednoduchého měření.

Mnoho z nás tuší, kde by naše obočí mělo začínat, avšak jen málo z nás umí určit, kde je jeho konec nebo kde ideálně vytvarovat nejvyšší bod klenby. Je to přitom velmi jednoduché:

  1. Vezměte si tužku a přiložte ji podélně k nosu. Na její vrchní hraně by mělo vaše obočí začínat.
  2. Posouvejte tužku směrem ke vnější straně oka. V polovině spodního okraje oka se zastavte a poznačte si polohu tužky – zde by se měla ideálně nacházet stříška vašeho obočí.
  3. Pokračujte pak stejně až dokud se tužka nedostane ke vnějšímu konci oka. Tužka tu naznačuje hranici pro délku vašeho obočí.

mereni-oboci-uprava

Připravte si základní „náčiní“

K úpravě obočí do perfektního tvaru potřebujete pouze několik základních pomůcek dostupných v každé drogerii:

  • ostrou pinzetu a nůžky na obočí, případně voskové pásky
  • odličovací tampony,
  • hydratační nebo odličovací krém či chladící gel,
  • jemný kartáček nebo hřebínek speciálně na obočí,
  • tužku na obočí s vyhovující barvou (obecně o dva odstíny tmavší, než vaše vlasy).

Tip: Vyvarujte se používání zvětšovacího zrcadla a obočí si vždy upravujte pouze za denního světla. Je totiž jemnější a nebude vás tolik nutit k bezhlavému trhání.

kosmetická výbava

Úprava obočí v 5 krocích

1. Nechte obočí růst

Nezapomínejte na to, že upravovat opravdu tenké nebo řídké pásky obočí je mnohem náročnější, než starat se o „hustý porost“. Proto dopřejte svým chloupkům tu správnou výživu, a to například v podobě kvalitního růstového séra, příjemných masáží přírodními oleji, nebo pravidelného kartáčování.

2. Najděte dokonalý tvar dle typu obličeje

Mnoho odborníků se shoduje v tom, že správný tvar obočí je nutné volit dle typu obličeje. Každému obličeji sluší něco jiného. Někdo potřebuje své křivky zjemnit a jiný zas pořádně zvýraznit. Proto je dobré vědět, co se hodí právě pro vás,” tvrdí vizážistka Diana Hofbauerová. Pokud Vás zajímá, jak jste na tom, koukněte na náš předchozí článek o tvaru obočí podle typu obličeje.

3. Vyčesat a vynechat zvětšovací zrcadlo

Když se rozhodnete, jaký tvar by mělo vaše obočí mít, mírně si ho kartáčkem vyčešte směrem nahoru. Promyslete si, do které linie budete trhat a při rozhodování i samotném trhání vynechte zvětšovací zrcadlo, díky kterému budete vytrhávat mnohem více, než je nutné. Stačí denní světlo a klasické (třeba i malé kosmetické) zrcátko.

4. Trhejte ostrou pinzetou a střídmě

Vytrhávat začněte v linii mezi obočím, pak pokračujte směrem od vrchních víček až k přirozené linii obočí. Vytrhávejte pouze chloupky, které jsou výrazně mimo ní. Pokud chcete změnit tvar obličeje nebo jeho hustotu, svěřte se pro tento úkon raději do péče kosmetičky a pak výsledek udržujte i doma. Více se dozvíte v našem článku: Jak si správně vytrhat obočí.

5. Ulevte namáhané pokožce pod obočím

Pleť pod obočím si po trhání vždy natřete chladivým gelem nebo použijte kostku ledu. Pórky se krásně zatáhnou a pleť nad očima zbytečně nezarudne.

trhani-oboci-pinzetou

Úprava šitá na míru pro problematické obočí

1. Řídké nebo málo vyplněné obočí

Někomu příroda nadělila přirozeně husté obočí. Pokud však nejste zrovna tím šťastlivcem nebo se vám stalo, že jste to s trháním trochu přehnala, nezoufejte. Pro instantní pomoc, použijte ostrou tužku, kterou nejdříve naznačíte tvar obočí a pak ho vyplníte krátkými tahy. „Chybějící místečko doplníte i šedohnědým stínem bez perleti. V každém případě není problém v drogerii koupit ani pomádu na obočí, která bývá voděodolná,“ říká vizážistka Simona Bártová. Upravené obočí pak zafixujte ještě očištěnou maskarou a než obočí doroste, nikdo nic nepozná. Přečtěte si i o dalších způsobech, jak si pomoci při řídkém obočí.

úprava řidkého obočí

2. Rovné obočí bez klenby

Základem tvorby hezké stříšky je správné určení místa, kam zaoblení vašeho obočí patří. To zjistíte podle metody popsané výše. Máte ho? Skvělé! Pak si vezměte kartáček a sčešte si obočí směrem dolů. Tužkou utvořte jemný oblouček v místě, kam patří nebo kam vaše obočí přirozeně směřuje. Použít můžete i jemné stíny. Poté obočí začešte zpátky na své místo, aby oblouk vypadal přirozeně.

úprava rovného obočí

3. Nevýrazné, světlé obočí

Hlavně pokud jste přirozeně světlejší typ, může se vám stát, že máte příliš nevýrazné obočí, které působí plytkým dojmem a nedokáže správně „zarámovat“ obličej. V tomto případě je nejlepší vsadit na barvu tužky, která je o dva odstíny tmavší než vaše vlasy. Dejte však pozor na zachování stejné barevné palety. Vizážistka Simona Bártová radí: „Určitě sáhněte raději po světlejší šedohnědé tužce nebo stínu. S klasickou hnědou nebo dokonce černou opravdu opatrně.“ Začnete s nanášením krátkých čar směrem od vnitřního konce a postupujte až k vnějšímu okraji se zachováním přirozeného tvaru. Vaše tvář tak získá okouzlující důraz a atraktivní hloubku.

úprava světlého obočí

Co byste při úpravě obočí měli mít vždy na paměti

Nechtějte od svého obočí zázraky na počkání

Každé obočí má svůj přirozený tvar a hustotu. Úkolem tedy nebude kompletně vše změnit na posezení podle nejnovějších trendů, ale vše spíše doladit podle tvaru obličeje do souměrných a přitažlivých křivek. Proto pokud máte husté a rovné obočí, ale zároveň kulatý obličej, nepouštějte se okamžitě do bezhlavého trhání. Postupně hledejte jemnou klenbu a posouvejte se ke svému vysněnému tvaru krůček po krůčku.

Čemu se při úpravách obočí rozhodně a za každých okolností vyhýbejte:

  • Holení obočí - to se pro vás musí stát absolutním tabu!
  • Příliš častému trhání - upravujte obočí v rozmezí 6 až 8 týdnů. Jinak vám nestihne dorůst do přirozených rozměrů a budete ho neustále pouze zužovat.
  • Intenzivní úpravě obočí z vrchní části nebo v jeho prostředku - tu vytrháváme skutečně pouze jednotlivé (šedivé nebo výrazné) chloupky.
  • Vynechávání chlazení po trhání - obočí si po trhání vždy natřete chladivým gelem nebo použijte kostku ledu. Pórky se krásně zatáhnou a nezrudnou.
Zpět do obchodu