Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Permanentní make-up obočí: vše, co potřebujete vědět

aplikace permanentního obočí

Souměrné, husté a dokonale zbarvené obočí se ve světě make-up trendů stalo v posledních letech trendem číslo jedna. Proto tráví denně mnoho žen dlouhé minuty před zrcadlem s cílem propracovat se k němu. Pokud už s tím svým ztrácíte trpělivost, nezoufejte! Na dosah ruky dnes máte spoustu přípravků a technik, které vám pomohou. Jednou z nich je i permanentní make-up obočí. Jak moc to bolí? Jaká rizika s sebou nese? Kolik stojí a vyplatí se vůbec? To vše a mnoho dalšího zjistíte níže.

Co je to permanentní make-up obočí?

Permanentní make-up slouží jako náhrada či doplnění dekorativní kosmetiky. Do vrchní vrstvy pokožky se při něm aplikují hypoalergenní přírodní pigmenty pomocí speciálních přístrojů. I když se mu říká permanentní, nejde o trvalé tetování, nýbrž o dočasné líčení, které vám v závislosti na metodě a typu pokožky vydrží od jednoho do dvou let. Právě kvůli trvanlivosti je na místě se před jeho aplikací o všech výhodách a nástrahách kvalitně informovat a zjistit, zda je tato cesta pro vás opravdu ta pravá.

Jaké jsou metody tetování obočí?

Permanentní obočí se dnes nejčastěji aplikuje pomocí microbladingu, neboli vláskování. Existují však i jiné metody, třeba tetování pudrového obočí nebo tzv. kombinované 3D tetování. Zjistěte, která technika se pro vás hodí nejvíce.

Microblading - vláskování obočí

Microblading nebo vláskování obočí je propracovaná metoda tetování obočí, jejíž kořeny sahají až do Japonska. Místo tetovací pistole se při microbladingu používají drobné jehly k ručnímu kreslení jemných tahů vlasů. Zároveň se pod kůži pigment ukládá, který pak vydrží déle. Výsledkem jsou realisticky vypadající chloupky obočí.

aplikace microbladingu

  • Výhody: Jde o velmi přesnou metodu permanentního make-upu, která nejenom vypadá přirozeně, ale dokáže zakrýt i případné nedokonalosti pleti či jizvy pod obočím. Navíc dodává obočí tvar i hustotu.
  • Nevýhody: „Vláskování obočí je i navzdory aplikaci znecitlivující masti v salonu poměrně bolestivou záležitostí. Po aplikaci mohou ranky krvácet nebo svědit a obočí by se několik dnů nemělo dostat do kontaktu s vodou, což pro mě bylo opravdu obtížné,“ říká Eva Jánošíková, která má s metodou microbladingu obočí aktuální zkušenost.

Pudrové obočí

Pudrové obočí je tvořeno mnoha mikrotečkami, které se tetují do prázdných míst mimo chloupky. Nevytváří tak zcela jasné kontury, pouze zbarvení. „Tato metoda vaše obočí pouze jemně definuje – po proceduře vypadá stejně, jako byste si jej dokreslily stínem či tužkou na obočí,“ vysvětluje odbornice na permanentní make-up Daria Radchenko.

pudrové obočí před a po

  • Výhody: Permanentní make-up kopíruje vzhled obočí upraveného běžnými líčidly a kůže se po proceduře rychle uzdravuje. Takto upravené obočí vydrží při správné péči až 2 roky.
  • Nevýhody: Jde o invazivnější metodu, při které se barva aplikuje hlouběji do kůže. Není tedy vhodná, pokud máte sušší nebo citlivou pleť.

Microblading nebo pudrové obočí?


Metoda microblading (vláskování)
se ve srovnání s pudrovou metodou pomaleji a hůře hojí, zato je však o něco méně bolestivá. Při dobré starostlivosti vám tento permanentní make-up vydrží 12-18 měsíců, kdežto u pudrového obočí je to zhruba 2 roky. Pudrové obočí však představuje invazivnější metodu, při které se pigment aplikuje hlouběji do pokožky, přičemž při metodě microbladingu se barva aplikuje pouze do kožní membrány.Vláskování se díky jeho přirozenému vzhledu nedoporučuje ženám, které se denně výrazně líčí, pro tyto ženy je vhodnější pudrové obočí.

Kombinované 3D tetování (kombinace microbladingu a pudrového obočí)

Kombinované obočí má základ v tvorbě 3D obočí. Jeho základ se tvoří stínováním světlejších odstínů, do kterého se přidávají tmavší „chloupky“ pomocí microbladingu. Takové obočí je na konci mnohem výraznější a zahuštěné.

kombinované 3d obočí

  • Výhody: Sluší ženám, které používají výraznější make-up i těm, které se naopak téměř vůbec nelíčí. Dá se s ním vytvořit zcela nové obočí, pokud v něm chybí chloupky.
  • Nevýhody: Aplikace je o něco bolestivější a pro správný výsledek je nutné najít profesionála, který se v problematice opravdu vyzná a má s ní zkušenosti.

Nejčastější otázky o permanentním make-upu obočí

Kolik stojí permanentní make-up obočí? sexy žena_1

Cena permanentní úpravy v salonu krásy se liší v závislosti od jeho umístění, ale také od metody tetování. Všeobecně byste si však měli připravit sumu v rozmezí od 4 500 do 6 000 Kč za první sezení a pak poplatek za korekci (která se musí po 4 - 6 týdnech dělat v 90 % případů) ve výši od 1 000 do 2 500 Kč.

Bolí tetování obočí a jak dlouho procedura trvá?

Odbornice na vláskování Daria Radchenko tvrdí, že bolestivost tetování vnímá každá zákaznice jinak. „Roli hraje především práh bolestivosti. Před provedením procedury se však na danou oblast nanese anestetický krém, díky kterému je bolest redukována na minimum.“ Procedura pak obvykle trvá 1 a půl až 2 hodiny, v závislosti na zvolené metodě.

Jak je to s hojením po zákroku?

Po aplikaci permanentního make-upu obočí se utvoří malé stroupky, které se začnou asi po týdnu vylupovat. Hojení tetovaného obočí může doprovázet svědění nebo nepříjemné pocity. Nezapomínejte, že by se tetované oblasti neměly dostat do kontaktu s vodou.

Jak se starat o permanentní make-up obočí?

Po proceduře je důležité natírat si obočí speciální mastí, kterou dostanete v salonu. Zabraňte jeho kontaktu s vodou a hlavně se nesnažte odlupovat si stroupky. Nechejte je, ať odpadnou přirozeně, pouze tak se permanentní barva správně vstřebá.

Jak vypadá microblading po vyloupnutí?

„Metoda microbladingu se po vyloupnutí stroupků ukáže v plné kráse hlavně co se týče tvaru. Konečná barva bude viditelná asi po měsíci, kdy ještě zesvětlí až o 40 % oproti původní verzi,“ říká odbornice na permanentní make-up Jana Blížková.

microblading po vyloupnutí

Jak dlouho vydrží permanentní obočí a kolik stojí doplnění?

S metodou microbladingu vám obočí vydrží asi 12 až 18 měsíců, pudrové obočí je pak viditelné zhruba 2 roky. Cenu doplnění po tomto čase si salony účtují přibližně na 60 % první aplikace, tedy zhruba od 2 000 do 3 500 Kč.

Rizika permanentního obočí

Při rozhodování o aplikaci permanentního make-upu obočí je potřeba mít se na pozoru. Zvažte hlavně výšku investice, svou ochotu „trpět pár dnů pro krásu“ a také zdravotní rizika. Odborníci tetování obočí nedoporučují hlavně těhotným a kojícím ženám. „Tělo se v těchto obdobích vyrovnává s následky hormonálních změn a pigmenty mohou špatně chytat. “Doporučováno je nechat aplikaci až po ukončení kojení”, potvrzuje Radchenko. Vyvarujte se tetování obočí i v případě, že máte citlivější pleť nebo kožní či hormonální onemocnění. Vše může pokazit také nesprávně zvolený make-up artista, který vám dokáže na dlouhý čas ubrat na přirozené kráse. Spolehněte se hlavně na pozitivní reference a doporučení.

Jaké jsou dostupné alternativy?

Pokud se permanentního obočí obáváte, nenuťte se do něj a dopřejte si svůdné, husté a upravené obočí jinou cestou.Pomoct vám může pravidelná péče, správná kosmetika, ale i kvalitní růstové přípravky. Synouvelle růstové sérum na řasy a obočí je velmi jemné ale zároveň i prokazatelně účinné. Ve své Sensitive formě je navíc bezpečné i pro těhotné a kojící ženy a také pro extra citlivou pleť.

Zpět do obchodu