Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Microblading obočí: Vše, co potřebujete vědět

microblading-uvodni-foto

Microblading neboli vláskování obočí působí velmi přirozeně a z nerovnoměrného, řídkého nebo nevýrazného obočí dokáže udělat ukázková chloupková dvojčata jako vystřižená z časopisu. Pokud o něm ale pro sebe opravdu přemýšlíte, potřebujete vědět mnohem víc. Dnes vám prozradíme, jak microblading probíhá, kolik stojí, jak dlouho vydrží a podíváme se také na všechna pro a proti.

Co je microblading

Microblading je neinvazivní metoda tetování obočí, která zvýrazňuje přirozený vzhled obočí a zintenzivní jeho barvu. Aplikuje se ve specializovaných salonech volnou rukou profesionála pomocí čepelky s několika jehličkami. Do tenkých řezů pod kůží proniká pigment a napodobuje tak původní vzhled chloupků na obočí.

Díky aplikaci pigmentů vydrží účinky této úpravy obočí delší dobu, nejde však o permanentní tetování. Microblading vydrží asi rok až rok a půl - vše však záleží na typu vaší pleti a na péči, kterou dodržujete po zákroku.

Jak microblading probíhá

Vláskování obočí provádí speciálně vyškolení profesionálové v kosmetických salonech.

Plánování
Ještě před zákrokem se s kosmetičkou domluvíte na tom, jak má vaše vysněné obočí po úpravách vypadat. Jaká bude jeho délka, tvar a barva. Vše se připraví, nakreslí a na obočí vám nanesou znecitlivující mast.

Zákrok
Poté se přistoupí přímo k zákroku, kdy se do obočí dělají drobné zářezy a plní se pigmentem. Samotný zákrok trvá zhruba hodinu a půl, proto se musíte připravit, že si chvilku poležíte/posedíte.

Hojení
Po úpravách je ideální používat mast na hojení, obočí může svědit a budou se v něm ještě několik dnů tvořit strupy. Několik dnů může mít také tmavší barvu, než se microblading “vyloupne”. V těchto dnech je extrémně důležité dodržovat všechna doporučení profesionálů a pečovat o sebe s velkým důrazem. Může to ovlivnit finální výsledek microbladingu.

jak-microblading-probiha

Výhody a nevýhody microbladingu

Pokud o vláskování obočí opravdu uvažujete, pojďte si s námi pomyslně sepsat plusy a mínusy tohoto zákroku. Ať pak ničeho nelitujete.

Výhody microbladingu

Přirozený vzhled

Pokud se vše podaří tak, jak má, získáte přirozeně zahuštěné, jemně zvýrazněné obočí doplňující váš obličej velmi hezkým způsobem. A o to vlastně jde nám všem, že?

Úspora času, peněz i starostí

Vláskování vám ušetří množství času každé ráno, před prací, každou společenskou událostí,... Také se nemusíte starat o nákup kosmetických produktů na obočí a to, jak vaše obočí vypadá třeba po dlouhém dni.

Ideální když máte jizvičky nebo bojujete s růstem

Microblading je skvělý způsob, jak zamaskovat jizvičky, nedokonalosti na pleti pod obočím nebo třeba prořídlé, vypadané a příliš světlé chloupky.

Získáte voděodolné obočí

Na pláži, u bazénu nebo při sportu se už nemusíte bát, že se vám obočí “rozteče” nebo na něj bude jakkoliv působit vlhkost a pot.

pred-a-po

Nevýhody microbladingu

Nezkušený artista

Při microbladingu je velmi důležité vybrat si zkušeného artistu nebo kosmetičku, který má s touto metodou zkušenosti. V opačném případě se totiž může stát pohroma. Ptejte se na doporučení, sledujte předešlou práci a dbejte na pečlivý výběr profesionálů.

Neodstraníte ho snadno

Microblading sice není trvalá úprava obočí, ale bude tu s vámi relativně dlouhou dobu. Jeho efekt se nedá odstranit domácí úpravou, můžete pouze počkat na jeho postupné vymizení, případně si ho poté dát odstranit profesionálně.

Alergie, zarudnutí a záněty

I když se to nestává často, může při microbladingu nebo při péči o rány po zákroku dojit k alergickým reakcím, svědění či následným zánětům. I tu sehrává velkou roli připravenost profesionála i vaše vlastní odpovědnost. O obočí po zákroku pečujte přesně podle doporučení a nic nepodceňujte.

Není ideální pro mastnou pleť

V případě, že máte mastnou pleť, nemusí se vám vláskování vyplatit. Vydrží totiž mnohem kratší dobu a optická ostrost chloupků může být také o něco nižší. Stavit ale můžete na jiný druh permanentní úpravy obočí - třeba na pudrové nebo kombinované 3D obočí.

aplikace microbladingu

Máte i jiné možnosti?

Pokud si už microbladingem nejste tak úplně jisti, můžete předtím zkusit i jednodušší cesty zahuštění obočí. Podívejte se na 5 způsobů, jak mít husté obočí nebo vyzkoušejte rovnou osvědčené růstové sérum na řasy a obočí Synouvelle. První výsledky s ním uvidíte už za 4 týdny a chloupky dokáže pomocí jemných ingrediencí účinně prodloužit až o 43 %. Získáte tak přirozeně hustší, delší a tmavší obočí. Pro extra citlivou pokožku zvolte variant Sensitive Super-pep, který je vhodný i pro alergiky a těhotné či kojící ženy.

synouvelle-verze-klasik-a-sensitive

Ani my se občas nemůžeme rozhodnout. Pokud to máte stejně, kontaktujte nás a zjistěte, jak získat své dokonalé obočí.

Zpět do obchodu