Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Najděte perfektní tvar obočí pro váš obličej

Několik dekád jakoby ženy zapomínaly na význam dokonalého obočí pro jejich obličej. Jeho magickou sílu jsme si opět uvědomily až s příchodem světoznámé modelky Cary Delevingne, která na scénu přinesla své husté hnědé a symetrické skvosty. Připomněla tak světu, že perfektní tvar obočí dokáže rozjasnit vzezření, ubrat pár let a také odpoutat pozornost od případných nedokonalostí. Jak je to ale se vším, ne každému sedí stejná velikost, tvar a barva. Podívejme se dnes společně na to, jak upravit obočí, aby polichotilo vašemu typu obličeje.

tvar-oboci-oblicej

Poznejte, jaký tvar obličeje vlastně máte

Někteří z nás mají to štěstí a tvar svého obličeje je jim jasný na první pohled. Pro ty, co tápou, jsme připravili tip na jednoduché měření, podle kterého tvar svého obličeje zjistíte během 5 minut.

Vezměte si krejčovský metr a změřte:

  • nejširší část vašeho čela mezi obočím a linii vlasů,
  • oblast svých lícních kostí téměř od ucha k uchu a přes nos,
  • délku od čelisti ke špičce brady na každé straně obličeje,
  • délku obličeje od linie vlasů po špičku brady.

Všechna čísla si zapište a srovnejte je. Pokud je váš obličej stejně dlouhý jako široký, budete mít pravděpodobně kulatý nebo hranatý typ obličeje. Delší než širší rozměry naopak ukáží na oválný nebo podlouhlý tvar. Pokud se váš obličej od čela zužuje, budete patřit k srdcovitému typu, opačné rozměry ukáží na trojúhelníkový tvar.

Co typ tváře, to jiné obočí

Kulatý obličej: zvolte vysoce klenuté obočí

kulaty-tvar-obliceje

Pro krásky s kulatým obličejem by cílem mělo být poskytnout tváři vertikální bod a opticky tak zúžit obličej. Vyčešte si obočí směrem nahoru, jemně upravte a tmavší tužkou zvýrazněte vrchní klenbu. Pod obočí pak použijte světlejší tužku nebo rozjasňovač, abyste linii ještě trochu nadzvedly.

Oválný obličej: sluší vám téměř vše

ovalny-tvar-obliceje

Máte oválný obličej? Můžete si gratulovat, bude vám slušet většina tvarů obočí (kromě extrémně tenkých pásků, ty neslušely asi nikomu). Podpořte svůj přirozený tvar obočí pouze jemně dotvarujte a dbejte na jeho symetrii.

Srdcovitý obličej: kulaté obočí dodává jemnost

srdcovity-tvar-obliceje

Zakulacené obočí dokáže zjemnit i výraznější rysy tváře. Nevyčesávejte ho směrem navrch, ale snažte se spíše o jeho dokonalou úpravu do symetrických obloučků. Obnovíte tak rovnováhu svého obličeje a dodáte mu příjemnou harmonii.

Hranatý obličej: nebojte se a dopřejte si nádherně husté obočí

hranaty-tvar-obliceje

Zvýrazněte svou krásu tím, že tváři dodáte strhující hloubku. Dopomůže vám k tomu hustší obočí tvarované do mírného úhlu. Určitě se nespoléhejte na ostré klenutí nebo obloukový tvar, který by vaší tváři zbytečně přidával ostré rysy.

Tip: Ne každý má štěstí na pravidelné, husté a krásné obočí. Pokud ho ani vy nemáte dáno od přírody, pomůže vám specializované sérum na obočí, které podpoří jeho růst a hustotu už za několik týdnů pravidelné aplikace. V případě, že máte opravdu citlivou pokožku, vyzkoušejte raději sérum pro citlivou pleť a oči.

Podlouhlý obličej: polichotí vám horizontální tvarování

podlouhly-tvar-obliceje

Podlouhlá tvář je skvělá pro jemnější tvary obočí vzdálené o něco více od sebe. Nejlépe účinkuje plošší a jemně prodloužený tvar na strany tváře. Nezapomínejte, že vnější konce obočí by měly být zvýrazněny jemnějším odstínem než je zbytek.

Obdélníkový tvar obličeje: umístěte obočí co nejvíce doprostřed

Obočí při obdélnikových tvarech obličeje udělá tu největší službu, pokud je opticky umístěno co nejvíce doprostřed obličeje. Mělo by být delší a v plochém tvaru. Zjemní se takto linie sánky, která pak působí méně výrazně.

obdelnikovy-tvar-obliceje

Trojúhelníkový tvar obličeje: krátké a měkké obočí

Pokud máte bradu širší než čelo, zkuste si zachovat krátké, plné a nadýchané obočí, které opticky přidá důraz vrchní části obličeje. Základem je nezužovat obočí k jeho konci a dbát na to, aby nesměřovalo směrem dolů.

trojuhelnikovy-tavar-obliceje

Jakými úpravami dosáhnout perfektního obočí

Při tvarování obočí dbejte na několik základních pravidel, které zachraňují ženy v boji s neposlušnými chloupky již po desetiletí:

  • vždy se lépe zužuje a stříhá než naopak,
  • používejte ostrou pinzetu nebo speciální voskové pásky,
  • pamatujte, že vytváříte “dvojčata”. Zaměřte se tedy na symetrii a vyrovnanost,
  • správná nálada pro jeho úpravu je klíč. Vyvarujte se chvílím, kdy máte vztek, někam pospícháte nebo nemáte to správné osvětlení.

Další tipy, jak správně upravovat všechny typy obočí najdete na našem webu.

Zpět do obchodu