Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Jak získat rovnoměrně husté obočí

rovnomerne-oboci-uvodni

I když se o tom často nemluví, rovnoměrně husté obočí je výsada, na které musí mnoho žen usilovně pracovat. Chcete i vy zjistit, jak na to? Dnes vám pomůžeme vykouzlit ze svého obočí identická dvojčata místo vzdálených příbuzných. Už za několik týdnů.

Jak si vypěstovat rovnoměrně husté obočí? Zjistěte, jaký je jeho ideální tvar vzhledem k vašemu obličeji, podpořte jeho růst pomocí růstového séra nebo jiných přírodních složek, naučte se makeup triky, jak nerovnosti na chvíli zamaskovat a přebytečné chloupky si vytrhávejte pouze občas. Pojďme se na celý proces podívat do hloubky.

Co způsobuje nerovnoměrné obočí

Špatně porostlé, řídké či vypadané obočí může být následkem příliš častého vytrhávání, kterého se dopouštíme s vidinou dokonalého vzhledu. Jak ale uvádí známá americká dermatoložka Audrey Kunin, obočí vypadává i ze zdravotních důvodů. Často ho zažívají ženy při problémech s ekzémy, štítnou žlázou, či alopecii, v průběhu těhotenství, chemoterapie nebo extrémního vyčerpání organismu. A pak je tu skupina žen, kterým ho takto jednoduše nadělila příroda nebo u nich začíná docházet ke stárnutí organismu.

spatne-vytrhane-oboci

Zjistěte, zda máte nejednotné obočí

Pokud se vám zdá, že je vaše obočí nerovnoměrné a vypadané, ale nemáte v tom jasno, je čas vzít tužku a začít měřit. Zjistěte, jak najít ideální tvar svého obočí podle našeho stručného návodu. Že se od něj vaše křivky hodně odchylují? Pak je čas začít na něm pracovat krůček po krůčku.

Jak získat rovnoměrně husté obočí

Růstové sérum na řasy a obočí a další přírodní metody

Prázdná, nezarostlá místa v obočí můžete velmi lehce srovnat pomocí séra na růst řas a obočí. Stačí ho pravidelně jednou za den nanášet na tyto místa a již v průběhu 2-4 týdnů byste měli pozorovat první výsledky. Za dva měsíce by už prázdná místa neměla být viditelná. Výhodou je, že když se takouto částkovou aplikací obočí sjednotí, můžete začít sérum aplikovat rovnoměrně pro celkové zahuštění a ztmavnutí.

Zjistěte si o sérech na řasy a obočí více v našem článku: Séra na řasy a obočí: vše, co potřebujete vědět


K růstu obočí a jeho zahuštění vám může pomoci i příroda. Doplňte svůj jídelníček o vitaminy A a C, potírejte si obočí přírodní vazelínou a naučte se, jak si připravit kvalitní přírodní masky. Stačí vám k tomu trochu olivového, kokosového nebo sezamového oleje, který necháte působit přes noc. Prohlédněte si i další tipy, jak podpořit růst obočí.

Buďte trpěliví. A v začátcích vsaďte na dobrý makeup

To nejlepší, co můžete svému nerovnoměrně hustému obočí věnovat, je čas. Odložte na chvilku pinzetu hluboko do šuplíku. Naučte se nekontrolovat ho tak často a raději ho dlouhodobě vyživujte zevnitř. Když uvidíte pozitivní změny, odměňte se pro jednou třeba návštěvou salonu krásy a obočí si nechte upravit profesionálně. A pak trpělivě pokračujte v jeho pěstění dál.

uprava-oboci-tuzkou-na-oboci

Než však obočí doroste, můžete prázdná místa chytře zamaskovat makeupem. “Je potřeba si dávat pozor na tužku přesně ladící k odstínu vašeho obočí a také na její ostrost. Dělejte pouze krátké tahy na prázdných místech a neobkreslujte obočí po celé jeho délce,” radí vizážistka Diana Hofbauer. Tužka by podle ní měla mít klínový okraj, který postupně a přirozeně zvyšuje intenzitu obočí.

Tipy, jak si skvělé obočí udržet už napořád

  • Podporujte růst obočí po dobu 6 týdnů (s růstovým sérem vám na to stačí cca měsíc).
  • Ujistěte se, že vaše obočí má správný tvar ke křivkám vašeho obličeje.
  • Delší chloupky stříhejte pouze občas a velmi opatrně.
  • Méně porostlé části obočí vyplňte dobrou tužkou na obočí než chloupky dorostou.
  • Trhejte pouze výrazně vyčnívající chloupky mezi víčkem a spodním lemem obočí.
  • Jednou za čas se svěřte do rukou odborníků v salonu krásy.

Naučte se také, jak si dlouhodobě osvojit 5 zvyků pro dokonalé obočí. Pečujte o něj s láskou a již brzy uvidíte výsledky své snahy.

Zpět do obchodu