Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Proč investovat do přípravků s peptidy

Možná jste si také všimli, že se v poslední době začíná čím dál více upozorňovat na kosmetiku s peptidy. Co peptidy vlastně jsou a jak mohou být naší pleti přínosné si povíme na následujících řádcích.

Co jsou peptidy?

Peptidy jsou organické sloučeniny, které jsou vytvořeny spojením několika aminokyselin peptidovou vazbou. Stimulují přirozené fyziologické procesy v kůži a regulují různé biochemické procesy v buňkách, tkáních i orgánech. Podle počtu spojených aminokyselin rozlišujeme oligopeptidy, polypeptidy a bílkoviny.

V naší pokožce se peptidy vyskytují přirozeně, proto nemají žádné nežádoucí účinky, jako jsou alergie či vyrážky. Peptidy stimulují tvorbu kolagenu, elastinu a kyseliny hyaluronové. Tedy látek, které jsou zodpovědné za pevnost, pružnost a mladistvý vzhled naší pokožky, ale i hustotu vlasů, řas a obočí. Zhruba kolem 25. roku života se snižuje tvorba těchto látek a organismus začíná pomalu stárnout. Proto je důležité myslet na prevenci a začít tělu dodávat peptidy včas. Výrazně tím můžete zpomalit proces stárnutí vaší pokožky a předčasného vypadávání a řídnutí řas a obočí.“ uvádí odborník na kosmetiku Marek Mandelík.

mladsi-vs-starsi-kuze_vrásky

Peptidy mají široké pole působnosti

Peptidy snižují riziko infekce, urychlují hojení ran a regeneraci vazů, šlach i kloubů. Jsou velmi účinné v boji proti celulitidě. Posilují vlasy, řasy i obočí, které chrání před vypadáváním a udržují jejich zdravý a bohatý vzhled. Posilují vlasy, které chrání před vypadáváním a udržují jejich zdravý a bohatý vzhled. Ovlivňují také růst svalové hmoty, celkovou fyzickou výkonnost a v neposlední řadě jsou velmi účinné v boji proti vráskám, regenerují pokožku a chrání pleť před škodlivinami.

Peptidy pro delší, hustší a tmavší řasy i obočí

Zázračné peptidy nepůsobí blahodárně pouze na pleť, ale také na vlasové folikuly ukryté v ní. Právě proto je najdete i v sérech na růst řas a obočí Synouvelle. Díky vysoké koncentraci peptidů působí tyto přípravky velmi efektivně a zároveň přirozeně.

Jaké efekty vám přinesou peptidy v sérech na řasy a obočí?

  • stimulují keratinové geny nevyhnutelné pro růst řas a obočí,
  • zvyšují hustotu a plnost řas a obočí,
  • urychlují přirozený růst řas a obočí přímo ve vlasových folikulech,
  • posilují a napomáhají při budování větší odolnosti buněk,
  • zajišťují dobré prokrvení folikul.

Pokud budete hledat produkt na podporu růstu řas a obočí s co nejvyšší koncentrací peptidů, vsaďte na růstové sérum Sensitive Super-pep. Kromě toho, že má skvělé peptidové složení, je také vhodný i pro zákaznice s velmi citlivou kůží a jako jediný na trhu je vhodný také pro kojící a těhotné ženy.

dlouhe-rasy-peptidy

Jak peptidy fungují v naší pokožce

Peptidy redukují intenzitu kontrakcí mimických svalů, čímž snižují tvorbu mimických vrásek. Nemusíte se ale bát, že váš obličej ztratí výraz jako při použití botulotoxinu. Jedním z hlavních důvodů, proč kosmetika s peptidy zažívá takový boom je, že podporuje vlastní tvorbu kolagenu, elastinu a kyseliny hyaluronové. Kolagen dodává pokožce pevnost a hladkost, elastin zodpovídá za elasticitu a pružnost kůže a kyselina hyaluronová udržuje pleť hydratovanou a vlhkou. Podporování tvorby těchto látek je tedy zaručeným receptem na mladistvou pleť bez vrásek. Začít můžete například s kvalitními krémy s peptidy, které zajistí vaší pleti dostatek hydratace, vyhladí již existující vrásky a zpomalí vznik nových. Díky tomu bude vaše pleť pevnější, jemnější a hladší.

ukázka vrásek

Pokud již nějaké vrásky na obličeji máte, sáhněte po peptidovém séru, které obsahuje Argirelin (Acetyl Hexapeptide-8). Tomuto peptidu se lidově říká neinjekční botox nebo živá voda a představuje revoluční novinku v boji proti vráskám. Tento zázračný peptid najdete v séru na pleť SPECIALIST, které je svým složením speciálně zaměřené na mimické vrásky. Nemusíte se však bát nežádoucích účinků. Na rozdíl od botoxu účinkuje několik hodin a mimika obličeje tak zůstává zachována. Speciální kombinace účinných látek s anti-aging peptidy zjemní již existující vrásky a předchází vzniku nových. Při pravidelném používání séra na pleť se pokožka stává viditelně pružnější a vypnutá a získá svěží a mladistvý vzhled.

V kosmetickém průmyslu se využívá také schopnost peptidů zlepšit průtok v lymfatických cestách. Snižují tak tvorbu otoků a kruhů pod očima. S tím vám může pomoci například účinný oční krém EYE 1.0, který se rychle vstřebává a důkladně hydratuje citlivé oční okolí.

žena co má kruhy pod očima

Mezi hlavní účinky peptidů v pokožce patří:

  • Stimulují tvorbu kolagenu, elastinu a kyseliny hyaluronové
  • Redukují vrásky a regenerují pokožku
  • Chrání naši pleť před nepříznivými vnějšími vlivy
  • Pomáhají chránit naši pleť před dehydratací
  • Pomáhají odstraňovat pigmentové skvrny, zarudnutí pokožky a sjednotí její tón
  • Jsou velmi účinné v boji proti akné

Pravidelné používání kosmetiky s peptidy

Peptidy mají na pleť, řasy i obočí téměř zázračné účinky. „Díky peptidům, které jsou součástí kosmetických výrobků, můžeme výrazně zlepšit kvalitu pleti i hustotu a délku řas a obočí. Samozřejmě v kombinaci se správnou péčí, tzn. důkladné čištění a dodávání důležitých živin – kyseliny hyaluronové, kolagenu, elastinu a vitamínů.“ říká odborník na kosmetiku Marek Mandelík.

krásná pleť díky produktům s peptidy

Při pravidelném používání této kosmetiky, jako jsou například krémy nebo séra s peptidy, chráníte vaši pleť před škodlivým UV zářením a nečistotami z okolí. Pleť je dostatečně hydratovaná, samozřejmě v kombinaci s pravidelným pitným režimem. Peptidové krémy nebo séra zanechají vaši pleť vypnutou, hladkou a o poznání zdravější.

Velmi podobný efekt přináší i séra na růst řas a obočí s peptidy. Řasy i obočí při jejich používání vypadají velmi přirozeně, zdravě a jsou znatelně delší a hustší. K tomu získávají velké množství živin, které pro svou dlouhodobou krásu nezbytně potřebují.


V případě, že máte ke kosmetice s peptidy jakékoliv dotazy nebo byste se rádi dozvěděli více o našich produktech, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám vaše dotazy zodpovíme a poradíme vám jaké přípravky vybrat.

Zpět do obchodu