Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Zázrak jménem kyselina hyaluronová

Pravděpodobně jste už o kyselině hyaluronové slyšeli, i když se o kosmetiku vůbec nezajímáte. V posledních letech se tato látka začala přidávat snad do všech možných hydratačních krémů, sér, masek a nově ji najdete i v kosmetice na vlasy. Kromě kosmetického průmyslu se s ní můžete setkat i v kapkách na oči nebo v přípravcích na klouby a hojení ran. Chcete vědět co je vlastně kyselina hyaluronová a proč je tak oblíbená u výrobců kosmetiky?

Co je kyselina hyaluronová?

Hyaluronová kyselina se přirozeně vyskytuje v lidském těle, asi 50 % v kůži, dále pak ve šlachách, svalech a kloubech nebo také v očním sklivci. Naše oči ji přestávají produkovat až kolem 50. roku života, ale v ostatních částech těla začíná klesat produkce kyseliny hyaluronové už kolem 25. roku života

kyselina-hyaluronova-graf

Jak se kyselina hyaluronová používá?

Kyselina hyaluronová má opravdu široký záběr využití. Například v našich kloubech snižuje tření a absorbuje tlakové nárazy, čímž nám pomáhá od bolesti. Kyselina hyaluronová také urychluje tkáňovou regeneraci a hojivý proces, proto ji najdeme v mnohých krémech na hojení ran. Další využití našla v plastické chirurgii, kde se používá k výplni vrásek, vtažených jizev či při zvětšení poprsí. A v neposlední řadě našla své využití v kosmetickém průmyslu, kde se používá především k hydrataci pleti, jejímu vypnutí a celkově mladistvějšímu vzhledu.

Kosmetický zázrak pro zářivou pleť

V rámci péče o pleť se o kyselině hyaluronové dá mluvit jako malém zázraku. Má totiž schopnost vázat na sebe obrovské množství molekul vody, konkrétněji až 1000-násobek své hmotnosti. V hlubokých vrstvách pokožky podepírá elastinová a kolagenová vlákna a vyplňuje tkáň. Jinými slovy udržuje pokožku vypnutou, svěžejší a pružnější. Protože je tělu vlastní, nevyvolává téměř žádné alergické reakce ani vedlejší účinky. Navíc používání hyaluronanu, který doplňuje hydrataci organismu, je takřka neomezené. Hydratování vaší pleti tak už nic nestojí v cestě.

mladsi-vs-starsi-kuze_vrásky

Kosmetiku s kyselinou hyaluronovou je vhodné zařadit do své denní rutiny hlavně po 25. až 30. roku života. Sáhnout můžete například po anti-aging krému s kyselinou hyaluronovou pro normální pleť nebo po krému pro suchou a zralou pleť. Díky složení s mnoha aktivními látkami plať okamžitě hydratují, dodají ji hebkost a vyplňují jemné vrásky v obličeji.

Jaké jsou typy kyseliny hyaluronové?

Kyselina hyaluronová, někdy označovaná také jako hyaluronan, představuje spolu s kolagenem a elastinem základní struktury naší kůže, kde zajišťuje hydrataci a pevnost pokožky. Kyselina hyaluronová spojuje vlákna kolagenu a elastinu a dokáže na sebe vázat molekuly vody, a to až šest litrů na jeden gram. Její průnik do kůže ale do značné míry ovlivňuje molekulová hmotnost, která mnohdy rozhoduje o výsledném efektu a kvalitě používaného produktu.

Existují dva základní typy kosmetiky s kyselinou hyaluronovou, které určují kvalitu produktu:

  • Vysokomolekulární kyselina hyaluronová má minimální schopnost proniknout do hlubších vrstev pokožky a její účinky jsou tudíž menší. Na pokožce vytvoří jemný film a hydratuje pleť na povrchu, kde vznikají jemné vrásky. Do hlubších vrstev pleti nepronikne. V případě, že se pohybujete na suchém vzduchu, může paradoxně dojít i k vysušení pleti.
  • Nízkomolekulární kyselina hyaluronová proniká i do hlubších vrstev pokožky, kde stimuluje vlastní produkci kyseliny hyaluronové a hydratuje pleť tam, kde vznikají hlubší vrásky. Výsledkem je nejen hloubková hydratace, ale i schopnost obnovy a zpevnění elastinových a kolagenových vazeb, které se starají o pružnost pleti.

typy-kyseliny-hyaluronove

Ideální je oba typy kyseliny hyaluronové kombinovat a vyplnit tak vrásky účinně zevnitř ven. Synouvelle využívá oba typy kyseliny v řadě svých výrobků. Pleťová séra s kyselinou hyaluronovou s vysokým obsahem této látky povzbuzují v těle vlastní výrobu kyseliny hyaluronové a zajistí pleti intenzivní hydrataci, díky které vypadá pleť svěže a získává mladistvější vzhled.

Výrazně nejvyšší koncentraci této účinné látky (11mg hyaluronu na 1ml roztoku) najdete v séru na pleť Hyaluronic, které si poradí i s náročnou a velmi dehydratovanou pokožkou. Jeho výjimečnost spočívá v tom, že kromě dvou výše zmíněných typů kyseliny hyaluronové (vysokomolekulární a nízkomolekulární) obsahuje ještě třetí typ, a to lipozomální zakapslené. Lipozomální zakapslený hyaluron transportuje účinné látky do hlubších vrstev kůže a stará se tak o stejnoměrnou a intenzivní hydrataci vaší pleti.

sera-na-plet-synouvelle-baleni

Pokud vás trápí unavené a opuchlé oči, vyzkoušejte Eye Recovery sérum s kyselinou hyaluronovou. Sérum přináší unaveným a opuchlým očím nazpět jejich zářivost, redukuje otoky a tmavé kruhy kolem očí a zeslabuje jemné rýhy a malé vrásky. Dokonce i růstové sérum na řasy a obočí obsahuje kyselinu hyaluronovou, jelikož i řasy potřebují kvalitní hydrataci. Díky tomu pak vypadají zdravěji a získají o poznání vyšší lesk.

Co vám přinese pravidelné používání kyseliny hyaluronové

  • Dostatečně hydratuje pleť a zachovává její pružnost
  • Vyživuje a regeneruje každou vrstvu pokožky
  • Vyhlazuje a zjemňuje pokožku
  • Zpomaluje proces stárnutí
  • Vytváří zdravý a pěstěný vzhled
  • Podílí se na regeneraci buněk a pomáhá při obnově elastinu a kolagenu

Pří pravidelném používání kosmetiky jako například sér nebo krémů s kyselinou hyaluronovou zvýšíte celkovou elasticitu a pružnost pleti. Vyrovnáte povadlou mezibuněčnou hmotu, čímž se postupně vyplní vrásky, zvýšíte syntézu kolagenu a zlepšíte schopnost pleti bojovat s volnými radikály.

Zpět do obchodu