Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Kosmeceutika: vše, co potřebujete vědět

cosmeceuticals

Spojení kosmetiky a farmaceutiky. To je kosmeceutika. Výsledek? Mnohem účinnější přípravky pro vaši pokožku, které pronikají do jejích hlubších vrstev. Tím, že působí na problém zevnitř, mají také daleko znatelnější efekt. Že jste ještě o tomto dokonalém propojení kosmetických a léčivých produktů neslyšeli? Pak je nejvyšší čas začít využívat všechny jeho výhody. Přímo na své vlastní kůži.

Co je to kosmeceutika?

Kosmeceutika stojí na pomezí kosmetiky a léčiv. Tyto produkty obsahují vysoce koncentrované biologicky aktivní látky, které nepůsobí pouze na povrchu pokožky, ale pronikají i do buněk pod ní. Právě proto podporují léčivé efekty a vylepšují stav pokožky zevnitř. K jejich používání navíc nepotřebujete ani recept od dermatologa.

“V rámci použitých surovin, způsobů zpracování a finálních výrobků jde o vrchol současných kosmetických možností,” tvrdí Marek Mandelík, odborník v prodeji kosmeceutických výrobků. Odborný časopis medicínské asociace státu Missouri mluví o těchto inovativních produktech jako o nové medicíně krásy.

Termín cosmeceuticals se začal používat v 90. letech, kdy jej pojmenoval profesor dermatologie Albert M. Klingman. Výrobky, které v této oblasti vznikají, jsou výsledkem mnohaletého dermatologického výzkumu a většinou je chrání mezinárodní patenty. Napracují s nimi však však pouze výzkumníci a dermatologové. Kosmeceutické produkty jsou běžně dostupné v lékárnách i na internetu a jejich účinky uznávají i mnozí beauty experti.

Kosmetika nebo kosmeceutika?dermis a epidermis

Kosmeceutika tvoří pomyslnou hranici mezi kosmetikou a léčivy. Kosmetické produkty na rozdíl od těch kosmeceutických však nesmí obsahovat aktivní látky s léčivým účinkem (jak je tomu u léků) a mají tak pouze dekorativní účinek působící ve vrchní části pokožky - epidermis. Kosmeceutické produkty naopak obsahují látky pronikající přímo do hlubší vrstvy pokožky - dermis. Řeší tak i příčiny kožního problému, ne pouze jeho následek na vrchní vrstvě pokožky.

Řekněme, že si koupíte dva krémy proti vráskám. Jeden obyčejně dostupný ve vaší drogerii a další s označením kosmeceutika. Krém z drogerie může pokožku díky obsaženým látkám zjemňovat, hydratovat, provonět nebo jinak zkrášlit. "Ale pouze krém s vyšší koncentrací účinných látek nebo s obsahem aktivních látek s léčivými účinky může vyvolat terapeutický efekt a zpomalit proces stárnutí v kůži. Jeho klinicky testované látky totiž proniknou cíleně do spodní vrstvy pokožky, kterou hloubkově hydratují a odstraní následky jejího stárnutí,” dodává Marek Mandelík.

Jaké efekty můžete očekávat s kosmetickými a kosmeceutickými přípravky?

kosmetika vs kosmeceutika tabulka

Kosmeceutika nepředstavují pro vaši pleť téměř žádná rizika, protože obsahují dermatologicky testované biologické látky. Jejich používání v přípravcích vždy předchází dlouhý proces laboratorního testování, který zaručuje jejich bezpečnost a účinnost. V kosmeceutických produktech se používají:

  • peptidy,
  • kyselina hyaluronová,
  • alfa-lipoová kyselina (ALA)
  • biotin,
  • vitaminy B, C a E
  • antioxidanty,
  • koenzym Q10,
  • retinol (vitamín A),
  • mořský kolagen,
  • panthenol a další.

Na e-shopu Synouvelle najdete ty nejpropracovanější kosmeceutické produkty. Svým zákazníkům nabízíme jen přípravky prvotřídní rakouské kvality, a proto investujeme do vývoje účinných receptur složených z klinicky testovaných látek.


Pokud si přejete zjistit více informací, kontaktujte nás.
Velmi rádi vám se vším poradíme a promluvíme si s vámi o našich produktech.

Zpět do obchodu