Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Trpíte řídkým obočím? Známe 3+1 způsobů, jak si pomoci

ridke-oboci-uvodni

Řídké obočí je hlavní přísadou receptu na to, aby obličej vypadal starší. Právě proto dělají příliš vytrhané nebo vypadávající chloupky svým majitelům tolik starostí. Naštěstí už existuje několik způsobů, jak opět získat husté a tmavé obočí, které ubere hned několik let. Tak si s tím už nedělejte zbytečné vrásky. A čtěte dál.

Proč obočí vypadává nebo řídne

Když obočí začíná řídnout, je na místě začít se pídit po důvodech, proč je tomu tak. Třeba za to může pouze příliš vytrvalé vytrhávání. Chloupky nestíhají dorůstat a samy začnou řídnout. V těch závažnějších případech za to může stres, vyčerpání nebo špatná životospráva. No a existuje i množství nemocí, které mají na svědomí řídnutí až úplné vypadání obočí. Jaké jsou tedy hlavní důvody, proč vám neroste obočí?

  • Přílišné trhání
  • Vedlejší účinky léčiv
  • Nedostatek vitamínů
  • Onemocnění jako alopecie, psoriáza nebo trichotilomanie
  • Hormonální změny
  • Stárnutí organismu
  • Stres

spatne-vytrhane-oboci

3+1 způsobů, jak na řídké obočí

1. způsob: Přírodní a účinné růstové sérum

Růstové sérum na obočí je ideální pro ty, kteří hledají chytrou zkratku k hustému a tmavšímu obočí. Jde o jednoduchou přírodní cestu, jak si nechat zarůst prořídlá místa a navrátit svému obočí tvar, barvu a šmrnc. „Klíčovými složkami sér na řasy a obočí jsou peptidy podporující přirozený růst kořínků, vitamíny a také kyselina hyaluronová, která zabraňuje vysychání chloupků a hydratuje je zevnitř,“ tvrdí Marek Mandelík, odborník na růstová séra na řasy a obočí.

Předtím, než si kvalitní sérum vyberete, pročtěte si kompletního průvodce růstovými séry. Zjistíte v něm, jak rychle s ním uvidíte první výsledky, jak ho aplikovat nebo kolik za něj zaplatíte.

sérum na obočí

2. způsob: Doplňky výživy jako řešení nedostatku vitamínů

Studie o účincích životosprávy na vypadávání vlasů uveřejněná v roce 2017 ukazuje na propojení mezi nedostatkem vitamínů, jako vitamin D a železo s vypadáváním vlasů a chloupků. Pokud tedy prokazatelně trpíte podobným nedostatkem, vhodné doplňky výživy mohou proces růstu vlasů, a tím i obočí, významně podpořit. Dávejte však pozor. Podle této studie fungují kvalitní doplňky stravy pouze v případě skutečné nedostatečnosti vitamínů v těle. Zdravému organismu tedy stejný efekt nepřináší.

3. způsob: Permanentní makeup obočí

Tetování obočí zachraňuje od dlouhých hodin před zrcadlem a nejistoty z toho, zda jste si obočí dostatečně upravili. Na druhou stranu jde o poměrně velký krok v péči o svou pleť, který je třeba pečlivě zvážit. „Kosmetický salon si vždy vybírejte podle spolehlivých doporučení nebo vlastní zkušenosti. Typ tetování si podle svých preferencí vyberte sami, ale nechte se usměrnit i odborníky,“ říká Lenka Soucníková ze salonu Marianne Beauty.

aplikace-permanentniho-makeup-oboci

Ideální je zjistit si vše, co potřebujete vědět o permanentním makeupu obočí, poradit se s vaší kosmetičkou a až potom tento zákrok podstoupit.

Způsob, jak řídké obočí „zamaskovat“: Kvalitní kosmetika

Kvalitní makeup dokáže divy. I s řídkým obočím. Základem je pořídit si dobré vybavení a chytře s ním zacházet. Jaké kosmetické produkty by vám při úpravě obočí neměly chybět?

  • Měkká ale ostrá tužka na obočí
  • Pudr
  • Stíny v barvě vašeho obočí
  • Hřebínek na obočí nebo čistý kartáček z řasenky

Začněte tím, že si obočí rozčešete hřebínkem a odhalíte nejprořídlejší místa. Měkkou tužkou na ně pak dokreslete chloupky. Dělejte pouze jemné a krátké pohyby. Obočí musí mít texturu, ne být obkresleno jedním tahem.

uprava-oboci-tuzkou-na-oboci

Poté na obočí naneste pudr stejné barvy nebo o jeden tón tmavší stín. Pokud si chcete trochu hrát, můžete použít i více barev – ty nejsvětlejší na hustší porost, tmavší pak ke konci obočí.

Objevte s námi i další tipy na to, jak upravit řídké obočí.

Zpět do obchodu