Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Laminace obočí: vše, co potřebujete vědět

laminace-oboci

Otázka úpravy obočí je ve světě beauty trendů stejným evergreenem jako péče o vrásky nebo hydratace pleti. Aktuálním trendem je přirozeně husté, vyživené obočí vyčesané a zafixované směrem nahoru. Získejte ho i vy pomocí pečlivé úpravy zvané laminace. Ale ještě předtím si o této proceduře zjistěte první-poslední.

Co je to laminace obočí

Laminace je populární metoda úpravy obočí, která zajistí jeho plnější a vyrovanější vzhled. Pomocí laminování se chloupky zjemňují, vyrovnávají, jsou do hloubky vyživené a chráněné před škodlivými vnějšími vlivy. Svůj tvar obočí drží po dobu 6 až 8 týdnů, a to dokonce i po odličování nebo koupání.

Nejběžněji se laminace obočí provádí ve specializovaných kosmetických salonech, kde se na obočí nanáší chemické přípravky zjemňující chloupky v samotných vlasových folikulech. Chloupky obočí se pak lépe tvarují do pozvednutého a uhlazeného tvaru, který otevírá pohled a přirozeně omlazuje.

Laminace obočí je z roku na rok populárnější

Laminace obočí má svůj původ v Rusku, odkud se postupně rozšiřovala do Evropy, Spojených států amerických a do dalších koutů planety. Její oblíbenost už od roku 2020 postupně stoupá i v našich končinách. A není se čemu divit. S trendem hustšího a nadýchaného obočí je pouze přirozené, že ženy i muži vyhledávají neinvazivní metody úpravy obočí, které déle vydrží a jsou i cenově dostupné. 

Jak probíhá laminace obočí

Nejspolehlivější cestou, jak si dát laminovat obočí, je navštívit specializovaný kosmetický salon, který tuto službu nabízí.

  1. Obočí je v prvé řadě očištěno od makeupu, mastnoty a nečistot. Pokud obočí není příliš nesouměrné, není ho při této metodě potřeba upravovat trháním nebo holením.
  2. V dalším kroku se na chloupky nanáší speciální přípravek, který zjemní strukturu chloupků pro jemnější a vyrovnaný efekt. Přípravek je nutné nechat několik minut působit.
  3. Dále následuje vyčesání chloupků směrem nahoru do požadovaného tvaru. Takto upravené obočí se fixuje gelem a zakrývá fólii.
  4. Nakonec obočí podle potřeby lze ještě obarvit, v opačném případě se pro nadýchaný efekt ještě hydratuje.

laminace-oboci-salon

Jak na domácí laminaci obočí

Pokud nemáte čas navíc nebo důvěru v kosmetické salony, můžete stavit i na domácí laminaci obočí. Získáte podobný efekt jako při proceduře, ale úprava vám vydrží pouze jeden den.

Na úpravu obočí lze i v běžné drogerii najít mnoho chytrých pomocníků od specializovaných kartáčků přes fixační gely až po mýdla a vosky. Někteří odborníci však varují před dlouhodobým používáním laminačních setů. “Laminační sady na obočí obsahují chemické látky, které pronikají až do kořínků obočí. V dlouhém horizontu tak mohou oslabovat vlasové folikuly a docházet může až k vypadávání obočí. Lepší je spolehnout se v tomto směru na vyškolené odborníky,” tvrdí vizážistka a kosmetička Jana Hlávková.

Postup při laminaci obočí doma:

  1. Obočí před laminací nevytrhávejte ani si ho nemalujte. Ujistěte se, že je očištěné od nečistot a přebytečné mastnoty.
  2. Malým čistým kartáčkem obočí důkladně vyčešte (směrem nahoru) do požadovaného tvaru.
  3. V jemné vrstvě vetřete kartáčkem do obočí fixační přípravek nebo fixační mýdlo. Pročesávejte dokud nedosáhnete požadovaného tvaru.
  4. Fixační prostředek bude působit dokud ho neodstraníte odličovačem.

laminace-oboci-pred-a-po

Nejčastější otázky o laminaci obočí

Kolik stojí laminace obočí?

Cena laminace obočí v salonu krásy se liší v závislosti od jeho geografické polohy, zkušeností profesionálů, ale i od toho, zda si obočí necháte ještě nabarvit či jinak upravit. Obecně však laminace obočí stojí od 600 do 1 500 Kč za sezení.

Jak dlouho vydrží laminace obočí?

Obočí vydrží zalaminované, na svém místě a zvýrazněné průměrně 4 týdny. Někteří lidé však mohou pociťovat úbytek působení už po 3, jiní zas naopak až po 6 či 8 týdnech.

Jak dlouho laminace trvá? Bolí tato procedura?

Procedura laminace trvá zhruba 45 minut až hodinu a je bezbolestná. “Někteří klienti mohou místy pocítit mírné tahání při aplikaci přípravků, ale ve srovnání s trháním, tetováním nebo dalšími technikami úpravy obočí, je laminace velmi přirozená a i pro klienty pohodlná metoda,” říká odbornice Hlávková.  

Jak se na laminaci obočí připravit?

Dobrou zprávou je, že na laminaci se nemusíte nijak speciálně připravovat. Naopak, obočí je dobré příliš neupravovat a nechat ho narůst. Ideální je, když budete alespoň 8 týdnů před laminací používat sérum na růst obočí a řas, které podpoří růst chloupků, obočí krásně zahustí, zatmaví a dodá mu objem. Poté budou výsledky laminace ještě viditelnější a výraznější.

sérum na obočí_1

Alespoň dva týdny před procedurou se vyhýbejte chemickým peelingům, měsíc předem již nepodstupujte microblading ani předešlou laminaci

Jaký je rozdíl mezi laminací a microbladingem?

Microblading je metoda permanentního tetování obočí, díky které se do pokožky vpravují pigmenty a vyplňují i místa, kde chloupky chybí. Naproti tomu laminace upravuje pouze chloupky, které máte a “nepřidává” žádné nové. Je také méně invazivní a levnější. Pokud hledáte více informací, přečtěte si vše, co potřebujete o microbladingu vědět.

Jak se starat o obočí po laminaci?

Po laminaci se doporučuje udržet obočí v suchu na 24 hodin. Toto doporučení přitom zahrnuje i přebytečné pocení, takže na jeden den raději vynechte běhání, návštěvu fitka, bazénu nebo sauny.

Je laminace bezpečná?

Laminace obočí je bezpečná kosmetická procedura. Samozřejmě, pracuje se při ní blízko očí s chemickými látkami, avšak v rukou odborníků se není čeho bát. Pokud máte citlivou pokožku a bojíte se reakce na přípravek, vyzkoušejte si ho nejdříve na vrchní části dlaně.

laminace-oboci-pece

Pro koho je laminace obočí vhodná?

Velmi jednoduše pro každého, kdo má obočí a přeje si ho mít upravené po delší dobu bez každodenní práce. Speciálně se však hodí pro ty, kteří mají hustší a pevnější nebo kroutivé obočí a často na něj musí používat fixační gely nebo mýdla. Naopak pokud máte velmi tenké nebo jemné obočí, může laminace tento dojem ještě posílit.

Působivá laminace s krásně hustým obočím

Chtěli byste, aby vaše laminace byla opravdu působivá hned na první pohled? Pro ještě krásnější a nadýchanější dojem můžete předtím na obočí aplikovat sérum na obočí a řasy s peptidy, vitamíny a zvlhčovacími látkami, které chloupky přirozeně zahustí a prodlouží. Jeho první výsledky můžete pozorovat zhruba za měsíc až dva - to je pak ta správná doba pro laminaci.

Sérum je speciálně vyvinuto tak, aby pomocí přírodních ingrediencí vyživilo chloupky přímo ve vlasových folikulech a dodalo jim všechny potřebné vitamíny a živiny, které potřebují ke svému růstu. Více informací o růstových sérech se můžete dozvědět v našem článku: Séra na řasy a obočí: vše, co potřebujete vědět.

Zpět do obchodu