Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Jak pečovat o oční okolí: kompletní průvodce

pece-o-ocni-okoli

Pokud jsou oči studnou do duše, oční okolí by mohlo představovat studnici našeho věku. Nekompromisně se na něm totiž odráží už i první známky stárnutí. Získejte opět zářící pohled díky správné péči o oční okolí a rozlučte se s vějířovitými vráskami, otoky i tmavými kruhy.

Péči o oční okolí odstartujte co nejrychleji

Oblast očního okolí je velmi citlivá na poškození a snadno odhaluje první projevy stárnutí. Nenachází se v ní totiž tolik mazových žláz a kolagenu jako jinde na těle. Pokožka je ve srovnání s ostatními částmi těla až 10-krát tenčí a měří pouze 0,1 mm.

Studie v odborném časopise Advanced Biomedical Research ukázala, že právě to jsou důvody, proč je oční okolí náchylnější na tvorbu linek či vrásek, rychleji se vysušuje a bez správné péče začíná brzy působit povadle. Zároveň je tato část obličeje denně namáhaná neustálým mrkáním a vyjadřováním emocí, působením znečištění, makeupu i UV záření.

Právě proto je vhodné začít o ni s velkou pozorností a láskou pečovat ještě předtím, než se objeví první známky stárnutí, tedy nejpozději kolem 25. roku života. Že jste to nestihli? Nezoufejte, dnes vám poradíme, jak ztracený čas dohnat pomocí omlazení očního okolí v několika jednoduchých krocích.

Proč pečovat o pokožku kolem očí?

  • Prevence vrásek a předčasného stárnutí.
  • Ochrana proti poškození slunečním zářením.
  • Zlepšení hydratace a elasticity pokožky.
  • Minimalizace tmavých kruhů a otoků pod očima.

Jak pečovat o oční okolí?

Pomocí několika jednoduchých tipů, se kterými můžete začít už dnes, se stav vašeho očního okolí může zlepšit velmi rychle.

Správné odličování

Při líčení očí a očního okolí si mnoho žen dává velmi záležet. Jednak často potřebují překrýt nedokonalosti, jednak zvýraznit to, co je potřeba. Při odličování je však potřebné být stejně pečliví. I když budete používat velmi kvalitní přípravky, bez odlíčení je pokožka nemůže vstřebat stejně jako nemůže benefitovat z kvalitní regenerace. Dbejte tedy nejenom na techniku, ale i pravidelnost odličování.

Jak tedy na to?

  1. Namočte si odličovací tamponek do vlažné vody
  2. Aplikujte jemný odličovač a přiložte na několik sekund nejdříve na jedno a pak na druhé oko. Makeup se začne rozpouštět.
  3. Následně nečistoty stírejte jemnými pohyby směrem dolů.
  4. Pokračujte dokud neodstraníte všechna líčidla a makeup.

Po odlíčení obličeje použijte podobným způsobem i tonikum. Nevíte, jak na to? Získejte u nás i podrobnější tipy, jak se správně odlíčit.

odlicovani-oci

Teď přichází ten nejlepší čas na aplikaci specializovaných produktů pro hydrataci očního okolí.

Specializované produkty

Čím a jak správně hydratovat oční okolí? Pokožka kolem očí je citlivá na podráždění, proto je vhodné používat na ni jemné oční krémy a séra na oční okolí obsahující aktivní látky pro intenzivní hydrataci, minimalizaci vrásek, stažení otoků nebo odstranění tmavých kruhů. Účinné jsou výtažky ze zeleného čaje či aloe vera, kyselina hyaluronová, vitamíny i peptidy.

Oční krémy

Krémy vyvinuté speciálně pro oční okolí se mnohem více než běžné krémy zaměřují na problémy očního okolí. Nedráždí pokožku a nanášejí se pouze jemným poklepáváním.

V očních krémech by se neměly nacházet parfémy ani konzervační látky. Hledejte v nich účinné složky, jako jsou:

  • kyselina hyaluronová,
  • antioxidanty,
  • peptidy,
  • retinol,
  • kofein,
  • vitamíny A, C a E.

Vybrat si můžete třeba oční krém EYE 1.0, který díky anti-aging peptidům a antioxidantům pomáhá hydratovat a zjemňovat pokožku, vyhlazovat vrásky a bojovat proti otokům i tmavým kruhům pod očima.

eye10-ocni-krem

Séra na oční okolí

Ve zralém věku nebo při problémech s očním okolím je vhodné do péče o něj doplnit i specializované sérum. Díky koncentrovanému složení a lehké vstřebatelnosti podpoří účinky krému a revitalizuje oční okolí.

Pro viditelné výsledky vsaďte na sérum EYE RECOVERY, které díky nízkomolekulové kyselině hyaluronové působí i v nejhlubších vrstvách pokožky, dodává jim hydrataci a očnímu okolí navrací zářivost. Kromě vyhlazení vrásek se stará i o stáhnutí otoků a tmavých kruhů.

synouvelle-eye-recovery

Léčivé obklady na oční okolí a masky

Při otocích, známkách únavy nebo v případě tmavých kruhů pod očima je na místě používat ráno obklady či masky na oční okolí.

“Velmi populární jsou náplasti pod oči, které dodají této oblasti okamžitou dávku hydratace a uvolnění. Masky pod oči hledejte vždy podle aktuálního problému. Některé produkty díky kyselině hyaluronové, retinolu nebo nanovláknům vyhlazují vrásky, hydrogélové náplasti efektivně stahují otoky a energizující náplasti s vitamíny, zlatem či antioxidanty minimalizují tmavé kruhy pod očima,” popisuje vizážistka Veronika Pospíšilová.

Pravidelná masáž

Masáže očního okolí patří k velmi účinným nástrojům, jak oživit svou pleť, dodat jí pružnost a pevnost. Můžete ji provádět jako každodenní součást masáže tváře nebo si z ní udělat samostatný rituál. Na začátku masáže aplikujte pod oči několik kapek očního séra nebo oleje na oční okolí, který se tak dostane do hlubších vrstev pokožky.

Jak na každodenní masáž očního okolí

  1. Proklepávejte střídavě prostředníkem a ukazovákem kruhy kolem očí v obou směrech asi minutu. Jemnými tahy masírujte obočí směrem od kořene nosu ke spánkům za uši a pokračujte přes krk až ke klíčním kostem, které jemně promněte. Zopakujte 5x.
  2. Prostředníkem několikrát zatlačte tlakové body těsně pod obočím na jeho začátku.
  3. Ukazovákem, prostředníkem a prsteníkem vytvářejte rychlé tlakové pulzy na okolí pod očima. Podaří se vám díky tomu velmi efektivně podpořit mikrocirkulaci.
  4. Krouživými pohyby masírujte spánky.

Na masáž očního okolí lze používat i různé masážní nástroje, jako jsou gua sha, masážní válečky z přírodních kamenů nebo chladivé rollery. Vybírejte si podle toho, co vám nejvíce vyhovuje a je pro vás nejpříjemnější.

masaz-ocniho-okoli

Vypořádejte se s problémy v očním okolí

Tmavé kruhy

Tmavé oční okolí nebo kruhy pod očima řeší za svého života občas každý. Jejich příčiny mohou spočívat v únavě, genetických faktorech, nemoci nebo kombinaci několika faktorů.

Naštěstí však proti nim jde zabojovat hlavně správnou péčí v podobě kvalitní kosmetiky, přírodních obkladů nebo dermatologických úprav. Zjistěte si u nás další podrobné informace o tmavých kruzích pod očima.

tmave-kruhy-pod-ocima

Výrazné vrásky okolo očí

Vějířovité vrásky kolem očí trápí mnoho žen již od poměrně mladého věku. Důvodem je snížení koncentrace kolagenu, ztráta pružnosti a také menší produkce kyseliny hyaluronové udržující vodu.

Vrásky okolo očí lze minimalizovat používáním sér a krémů na oční okolí, přírodními maskami, pravidelnou masáží a zvýšenou hydratací. O složení domácích masek a hydrataci se více dozvíte i v našem podrobném průvodci v boji proti vráskám.

Dalším účinným způsobem omlazení očního okolí je mezoterapie, při které se do pokožky v okolí očí injekčně aplikují revitalizační látky včetně kyseliny hyaluronové. Procedura vede k pružnější a pevnější pokožce kolem očí a podpoře její hydratace.

vrasky

Suchá kůže okolo očí

Suché oční okolí je potřebné řešit zvýšenou hydratací zevnitř i zvenčí. Zvyšte příjem čisté vody minimálně na 2 až 2,5 litru vody denně, jezte hodně ovoce a hlavně zeleniny. “Zaměřit se můžete na krémy a séra s retinolem, kyselinou hyaluronovou či resveratrolem. radí vizážistka Veronika.

Červené fleky okolo očí a ekzémy v očním okolí se pak objevují nejčastěji u lidí, kteří již trpí atopickou dermatitidou. Příčinou však může být i zánět či podráždění látkou, která do očního okolí nepatří. Léčba spočívá v dočasném vyřazení iritujících látek, promívání čistou převařenou vodou a návštěvě dermatologa. Ten vám může předepsat léčebné krémy bez kortikoidů nebo jinou vhodnou léčbu.

Zpět do obchodu