Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Oživte svou pleť po probdělé noci

plet-po-probdele-noci

Učení na těžkou zkoušku, plačící miminko, neodolatelná série oblíbeného seriálu nebo skvělá párty s přáteli. Je mnoho důvodů, proč si přes noc nestihnete nebo nemůžete užít svůj blahodárný spánek. I když nedostatek odpočinku intenzivně pociťujete, nemusí si o něm všichni pŕečíst ve vaší tváří. Zjistěte, jak svou pleť oživit a rozzářit i po těžké noci. Pouze pomocí několika jednoduchých tipů.

Že jste toho včera v noci moc nenaspali? Ať jste k tomu měli jakýkoliv důvod, dnes se asi necítíte ve své kůži. Lékaři pro to mají jednoduché vysvětlení: náš noční odpočinek nedospěl do fáze, kdy léčí a detoxikuje organismus. A to pro tělo znamená extra dávku toxinů a stresu. Pleť je náchylnější k zápalům, vidět na ní všechny nedokonalosti. Navíc kvůli tomu, že vrásky se jeví hlubší, vypadáme o něco starší.

Pojďte si proto s námi pro rady, jak dodat pleti ten správný boost, aby opět vypadala skvěle, i když se na to zrovna dnes moc necítíte.

Před spánkem dbejte na svou kosmetickou rutinu

Rozumíme. Pokud se vracíte z oslavy nebo ze sklenky vína s kamarádkou, nejrychlejší cesta je do postele. Ale zkuste se příště přemoci. Důkladné odličování totiž zabrání hromadění nečistot a ucpávání pórů, které může vést k zápalům. Ideální volbou je lehká odličovací pěna CL all-in-one bez parfémů a sulfátů, která jemně a účinně pročistí i unavenou pleť. Nezapomínejte ani na hutnější hydratační krém pro výživu pleti v noci a zjistěte si o správné péči o pleť více.

cistici-pena-na-plet

Hydratujte. Zevnitř i zvenčí

Nejlepším lékem pro unavenou pokožku je dostatečná hydratace. Všeobecně se doporučuje vypít hned po probuzení alespoň 2 - 3 sklenice vlažné vody, které nastartují organismus a zbaví vás pocitu žízně. V průběhu dne byste pak měli vypít alespoň 2 a půl litru vody a každou sklenku navíc si přidat i po vypití šálku kávy.

piti-vody-sucha-plet (1)

I když však budete “pít jako duha”, účinky vody na vaší pleti nebudou pozorovatelné okamžitě. Zvenčí jí pomůžete zázrakem jménem kyselina hyaluronová. “Kyselina hyaluronová drží až 1000-násobek své váhy ve vodě. Do pleti přitahuje intenzivní vlhkost a udržuje ji uvnitř pro zářivý vzhled po celý den,” tvrdí odborník na moderní kosmetiku, Marek Mandelík. Skvělým řešením se pro vás stane specializované sérum na pleť Hyaluronic s obsahem kyseliny hyaluronové, které vaší tváři a dekoltu dodá viditelně svěžejší, pružnější a mladistvý vzhled.

Masáž pomůže proti otokům

Zdá se vám, že máte po probdělé noci výraznější otoky kolem očí a tváře? Nebude to náhoda. Při dehydrataci způsobené nedostatečným odpočinkem si tělo zvykne zadržovat vodu. Právě proto byste ji měli rozproudit jemnou lymfodrenážní masáží. “Pomocí konečků prstů nebo oblíbeného gua sha kamene promasírujte nejdříve krk, kontury obličeje a poté i další oteklá místa. Postupujte směrem zdola navrch pro lifitngový efekt,” radí kosmetička Lenka Nová ze salonu Season. Masáž můžete doplnit i oblíbeným pleťovým olejem pro vyživení pleti a krásnou vůni.

plet-sucha-starnuti

Žádný peeling, jen šetrná péče

Ano, při ranní sprše se může zdát, že vaše pleť se bude díky exfoliaci cítit více prokrvená a zbavena všeho nepotřebného. Opak je však pravdou. Po probdělé noci pleť ze všeho nejméně potřebuje další dráždivý stimul. Dopřejte jí raději jemné hýčkání pomocí přípravků se zeleným čajem, aloe vera nebo vitaminem B3. Velmi vhodný je i citlivý, ale bohatý hydratační krém sNGF Cream 1 s peptidy pro obnovu pokožky a esenciálními anti-aging oleji.

Cítíte se už o trochu lépe? Pak si pro pořádné rozproudění krve dopřejte ještě 20 minut kardio aktivity. Rychlá procházka, běh nebo jízda na kole odstraní z těla přebytečné toxiny, zahřeje svaly a vrátí červeň do tváří. A ta dávka endorfinů…No a dnes nezapomeňte jít brzy spát, ať alespoň něco doženete!

Zpět do obchodu