Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

8 triků, jak získat dlouhé a husté řasy

nádherné řasy (2)

Dlouhé a husté řasy dokonale zvýrazňující oči chce mít každá z nás. Ale zkušení vizážisti vám potvrdí, že to není tak jednoduché. Musíte proto znát pár triků, které vám je pomohou získat už do několika minut. Prozradíme vám je na následujících řádcích.

1. Růstové sérumsérum na obočí_1

Jedním z nejúčinnějších způsobů, jak mít dlouhé a husté řasy, je pravidelně používat sérum na podporu růstu řas. Kvalitní sérum pro růst řas je dokáže stimulovat přímo ve vlasových folikulech, a tím už za několik týdnů přispívá k podpoře délky i hustoty řasů,” říká odborník na růstová séra na řasy a obočí Marek Mandelík.

Vhodné sérum si vybírejte pečlivě podle složení. Nejlepší sérum na řasy poznáte podle přírodních ingrediencí a dobrých recenzí zákaznic. Pokud chcete používat sérum na řasy v těhotenství, ověřte si, zda neobsahuje škodlivé látky, které by vám mohly spíše uškodit než pomoct. Před koupí si zjistěte všechny potřebné informace o sérech na řasy a udělejte to správné rozhodnutí.

2. Superpotraviny pro řasy

Pro růst řas je důležité i správné stravování. Do jídelníčku zařaďte potraviny bohaté na antioxidanty. Dokáži bojovat s volnými radikály, a tím i s oxidativním stresem přispívajícím k oslabování vlasových folikul a padání vlasů i řas. Bohatými zdroji antioxidantů jsou avokáda, bataty, houby, vejce či ořechy. Ořechy a semínka jsou také skvělým zdrojem kvalitních nenasycených tuků, které podporují tvorbu keratinu, základního stavebního kamene řas, vlasů i nehtů.

3. Výživná vazelína i ricinový olej

Svým vlasům dopřáváme pravidelně kondicionér, který zabrání jejich vysušování a předčasnému lámání. Dělejte pravidelně to samé i pro vaše řasy. Nanášejte na ně každý večer malé množství čisté vazelíny, kterou ráno umyjete čistou vodou. Vedlejším efektem bude i podpora růstu řas. Ptáte se, po čem ještě rostou řasy? „Skvělým řešením je i ricinový olej. Dodává totiž řasům potřebné živiny a minerály, které se starají o potřebnou sílu pro růst a postupné zahušťování,” vysvětluje profesionální vizážistka Diana ze salonu Simi hair & beauty.

ricinový olej

4. Pravidelné česání a stimulace

Stimulace vlasových kořínků řas je pro jejich růst a přirozené prodloužení velmi důležitá. „Kartáčovat řasy si můžete každý večer po jejich důkladném odlíčení. Používejte na to čistý kartáček z řasenky a již po několika týdnech uvidíte, jak se vám řasy budou hezky lesknout a působit delší,” dodává vizážistka Diana.

5. Podkladová řasenka

„Pokud jsou vaše řasy jemné a nebo tenčí, používejte ještě před nanesením řasenky kvalitní bezbarvou podkladovou bázi,” radí profesionální beauty coach a blogerka beautybykatty. Ta řasy vyživí a zároveň dodá potřebný objem. I to je totiž jedna z cest, jak na dlouhé řasy každý den.

6. Správné používání řasenkynanášení řasenky

To je alfa a omega pro krásné řasy.Postupujte podle našeho mini návodu a vaše řasy budou vypadat neodolatelně!

  • Čisté řasy jsou základ
    Aby řasenka vypadala dokonale a řasy neslepovala, musíte ji nanášet na čisté řasy.
  • Použijte kleštičky
    Jemně zachyťte řasy čistými kleštičkami a držte 5 sekund. Oči se opticky zvětší a pootevřou.
  • Začíná se uprostřed
    Podívejte se do zrcadla před sebe a řasenku nanášejte na řasy uprostřed víčka. Můžete dělat cik-cak pohyby směrem od kořínků ke konečkům ať se barvou obalí co nejvíce řas.
  • Nezapomínejte na koutky
    Vrchní částí aplikátoru pak naneste řasenku na řasy ve vnitřním a pak vnějším koutku víčka.
  • Pryč se slepením
    Čistým kartáčkem projděte řasy a odstraňte přebytečnou barvu ještě předtím, než první vrstva zaschne. Až pak nechte řasenku na 30 sekund zaschnout.
  • Finální vrstva   
    Po půl minutce naneste stejným způsobem i druhou vrstvu řasenky. Tu pak už nemusíte protírat čistým kartáčkem. 

TIP: Pokud si líčíte i spodní řasy, podložte si pod ně ubrousek

7. Prodloužení pouze výjimečně

Instantní odpovědí na otázku jak mít delší řasy, je jejich prodloužení. Spoléhejte však na něj pouze jako na dočasné řešení pomocí prodloužení jednorázovými nalepovacími řasy. Ty po použití jednoduše odlepíte bez toho, aby se vám vaše přirozené řasy začaly poškozovat či vám postupně vypadávat. Pokud přemýšlíte o dlouhodobějším řešení, zjistěte si nejdříve všechny rizika umělého prodloužení řas.

8. Odličovat, odličovat, odličovat

Pravidelné odličování je absolutním základem toho, jak mít krásné řasy.„I řasy totiž potřebují každou noc kvalitně zregenerovat a odpočinout si. To se jim však nepodaří, pokud budou trpět pod tíhou řasenky či jiných líčidel,” tvrdí vizážistka Diana. I když jste proto večer unavená, zkuste se přemoci a věnujte několik minut důkladnému odlíčení. Zkuste třeba jemnou, ale velmi účinnou odličovací pěnu CL all-in-one vhodnou i pro citlivou pleť. Odlíčení s ní trvá jen chvilku a pleti přinese zasloužený odpočinek.

Rychlé shrnutí toho, jak docílit perfektních řas:

  • Používat sérum pro růst řas
  • Šetrně natáčet řasy pomocí kleštiček
  • Ošetřovat je ricinovým olejem nebo vazelínou
  • Pravidelně česat a stimulovat řasy
  • Používat bezbarvou podkladovou bázi
  • Správně a pečlivě nanášet maskaru
  • Vyhýbat se prodlužování řas
  • Důkladně se odličovat
Zpět do obchodu