Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Jak se starat o pleť po létě

pece-o-plet-po-lete-uvod

Dlouhé hodiny na sluníčku, horké počasí, chlorovaná nebo slaná voda. Všechny tyto faktory přispívají k nadměrnému vyčerpávání pleti v letních měsících. Naštěstí je tu podzim a s ním i čas pro odpočinek a regeneraci. Zjistěte, jak pečovat o pleť po létě, aby byla opět plná energie a vitality.

Známky únavy pleti nepřehlížejte

Pleť je v létě vystavena mnohým zátěžovým zkouškám, jako UV záření, pot, nedostatek spánku či občasné požívání alkoholu. Často se na ní tyto neblahé vlivy však odrazí až po čase, takže nestihneme dost rychle zareagovat. Pak se mohou na pleti objevovat zanícené či ucpané póry nebo dokonce pigmentové skvrny a vrásky. Právě proto je klíčové únavu pleti včas vypozorovat a následně jí zrestartovat, dodat potřebné živiny a láskyplně o ni pečovat.

Příznaky únavy pleti po létě:

  • ucpané póry a akné
  • pigmentové skvrny
  • mdlá či povadlá pleť
  • spálená nebo zarudlá pokožka
  • projevy alergických reakcí na sluníčko či slanou vodu
  • záněty
  • ekzém a další.

Dopřejte si jemný peeling

První pomoc pleti unavené po létě představuje účinná exfoliace, pomocí které ji zbavíte odumřelých buněk, zbytků opálení a dalších nedokonalostí. Ty působí její optickou nejednotnost či mdlost. Peelingem se vám navíc podaří pleť krásně promasírovat a stimulovat tak průtok krve pro zdravější vzhled a účinnější čištění. Nebuďte však na svou pleť příliš drsní. Vyberte si jemný peeling na základě toho, jaký typ pleti máte. Dbejte také na obsah přírodních složek a poté ho aplikujte 2-3krát týdně.

Tip: Pokud máte křehkou, extrémně citlivou nebo suchou pleť, peeling raději vynechte a soustřeďte se pouze na hloubkové čištění pomocí masek, pěny nebo jiného čistícího přípravku.

oblicejovy-peeling

Póry stahuje kvalitní maska

V letním období pleť několik měsíců zahlcují směsi potu, vlhkosti z ovzduší, opalovacích krémů, makeupu a nečistot. Její póry se potom mnohem rychleji ucpávají a pleť nemá doslova “prostor se nadechnout”. Čistící pleťová maska s jemným složením čistí do hloubky, odstraní odumřelé buňky a odhalí jemnější a zářivější pleť.

Do svého denního rituálu přidejte také jemné a hloubkové čištění pomocí čistící pěny. Účinná CL-all-in-one pěna zanechává pleť čistou, vyváženou a zbytečně ji nevysušuje.

cistici-pena-na-plet

Přirozeně detoxikujte

Po létě nemusíte okamžitě nastoupit na náročný detoxikační program. Pro regeneraci a rehydrataci organismu i pleti stačí pouze dbát na zvýšený příjem tekutin a čerstvé zeleniny v kombinaci s pravidelným pohybem. Do jídelníčku zařaďte hlavně:

  • para ořechy bohaté na selen,
  • kiwi jako zdroj vitamínu C,
  • máslovou dýni plnou karotenoidů
  • lněný olej s omega 3 a 6 nenasycenými mastnými kyselinami.

Regenerační a čistící účinky poskytne pleti po létě i kvalitní spánek, takže si ho začátkem podzimu dopřávejte velkými doušky.

Hydratujte s hutnějšími krémy

Při letní péči o pleť se často používají hydratační krémy s lehkým složením a obsahem vody. Pro chladnější počasí je však vynechte a nahraďte je pořádnou dávkou živin v podobě hutnějších krémů. Ty pleť ochrání před vlivy počasí i vnějším znečištěním z prostředí. Navíc ji krásně vyhladí a dodají všechny živiny, po kterých teď tak bytostně prahne.

usmevava-zena-s-kremem-na-plet

Podpořte tvorbu kyseliny hyaluronové

Podporu při vlastní tvorbě kyseliny hyaluronové v pleti a pomoc při její obnově lze efektivně dosáhnout pravidelným používáním specializovaných sér na pleť. Sérum Hyaluronic působí na základě třech různě aktivních hyaluronových kyselin, takže dodává okamžitou intenzivní vlhkost. Při pravidelném používání koncentrovaných účinných látek v séru se pleť stává hladší, vypnutější a svěžejší.

kyselina-hyaluronova-v-seru-na-rasy

Zpět do obchodu