Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Tipy pro slabé a vysušené řasy

vypadavani-ras-uvodni

Možná, že jste svým řasám až doteď nevěnovali moc velkou pozornost. Zpravidla si jich začínáme všímat až tehdy, když nám začnou řídnout nebo se vysušovat, lámat a padat. Prozradíme vám, co na křehké a suché řasy funguje. Ať jsou i ty vaše opět zdravé, krásné a na první pohled neodolatelné.

Proč se řasy vysušují

Důvodů, proč můžete mít problém se suchými nebo lámajícími se řasami, může být mnoho. Tím nejběžnějším je však vysušování a vypadávání řas s přibývajícím věkem. „Se stárnutím organismu je úzce propojená nižší tvorba některých hormonů. Ta může způsobovat pomalejší růst řas nebo nedostatečné vyživování jejich růstových folikul. Proto řasy slábnou, ztrácí hydrataci, řídnou a nedorůstají do své někdejší délky,“ vysvětluje dermatolog Michal Jomík.

Neblaze však působí i přílišné zatěžování řas. Třeba používáním hrubých nánosů maskary, nešetrným odstraňováním makeupu nebo opakovaným či nekvalitním prodlužováním řas.

Další příčiny křehkých a vysušených řas

  • Nekvalitní kosmetika
  • Příliš intenzivní natáčení řas
  • Zdravotní problémy (zápaly, ekzémy atd.)
  • Některé léky (miotika, léky na ředění krve, na snižování cholesterolu atd.)
  • Nesprávná životospráva a stres

stres-vypadavani-ras

Jak řasám navrátit zdraví, objem a lesk

Naštěstí, problémy se suchými a křehkými řasami se dají řešit elegantně a jednoduše. Ano, někdy (nebo téměř vždy) to chce vytrvalost a dlouhodobou péči. Ale ta se vám spolehlivě vrátí, nemějte obavy. Podívejte se s námi na tipy, jak si pomoci při suchých a křehkých řasách.

Česání, výživa a hýčkání

Pečujte o své řasy stejně, jako o vlasy. Každé ráno a večer je před úpravou a po odlíčení pročesejte čistým kartáčkem. „Pravidelným česáním řas se stimulují růstové folikuly. Řasy tak získají správný základ pro rychlejší růst a dostatečné získávání výživy,“ vysvětluje odborník na růstovou kosmetiku Marek Mandelík.

TIP: Kartáček můžete navlhčit v kokosovém, ricinovém nebo olivovém oleji a dopřát tak řasám další bohatou dávku živin.

Technika správného odličování

Odličování je základ. Ale nemluvíme zde o „drhnutí“ slepených řas. Pro jemné odlíčení zkuste tuto rutinu.

  • Umyjte si ruce pro zabránění přenosu bakterií.
  • Zavřené oči nejdříve jemně protřete krouživými pohyby za použití jemného odličovače.
  • Chvilku počkejte – odličovač zatím odvede makeup z očí bez poškození kůže.
  • Zbytky makeupu jemně utřete pleťovým ubrouskem.
  • Poté na oční okolí a na tvář naneste citlivý pěnový odličovač, třeba CL all-in-one čistící pěnu bez parfémů a sulfátů.

cistici-pena-na-plet

Kvalitní řasenka a „nahé řasy“

Dbejte na to, abyste své řasy nadměrně nezatěžovali makeupem a vybírali si pouze tu nejkvalitnější kosmetiku. „Ideální je vyhnout se častému používání řasenek, které řasy nadměrně vysušují. Dopřejte si ošetřující maskary s růstovým komplexem, aktivními složkami nebo přírodními oleji,“ radí vizážistka Jana se salonu Šarm.

TIP: Pokud vám na dlouhodobém zdraví vašich řas opravdu záleží, buďte tak trochu rebel. A dovolte si nosit „nahé řasy“ bez makeupu co možná nejčastěji.

Specializované růstové sérum

Velmi intenzivní výživu a viditelný růst můžete svým řasám nebo obočí dodat i pravidelným používáním růstového séra. Díky účinným složkám řasy oživuje, dodává jim zdravý vzhled, tmavší odstín a bohatší objem. Jde o dlouhodobé řešení, které si všimnete vy a po čase i vaše okolí. Ještě než se rozhodnete, přečtěte si kompletního průvodce růstovými séry a ujistěte se, že tato možnost je pro vás jako ušitá.

krasne-a-dlouhe-rasy

Zpět do obchodu