Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

5 tipů, jak mít husté obočí

slečna s hustým obočím

Tenké pásky nad očima jsou už dávno minulostí. Dnes se nosí dokonale upravené, plné a husté obočí. Že vám ho příroda nenadělila nebo jste si ho přílišným vytrháváním poškodili? Nezoufejte, existuje několik chytrých tipů, jak zahustit obočí a dopřát si díky němu ten správný trendy look.

1. Ricinový olej

Ricinový olej patří k těm nejstarším receptům na to, jak zhustit obočí či řasy. “Díky proteinům, antioxidantům a vitaminům posiluje chloupky zevnitř a pomáhá je vyživovat už u kořínků.“ Sama jsem ho pro zahuštění obočí vyzkoušela a opravdu jsem s ním dosáhla vytoužených výsledků,” říká profesionální vizážistka Simona.

Použití: Aplikujte kvalitní ricinový olej na obočí každý den jemnou masáží pomocí konečků prstů. Po půl hodině olej setřete vatovým tamponkem s odličovacím mlékem nebo s micelární vodou a umyjte si obličej čistou vlažnou vodou.

2. Kokosový olej

Pokud chcete přírodně zhustit své obočí, dodávat mu potřebnou výživu, vitamín E či železo, vsaďte na pravidelné používání kokosového oleje. Má antibakteriální složení, takže dokáže navíc i ochraňovat vlasové folikuly od nejrůznějších infekčních onemocnění. A ta jeho překrásná vůně!

Použití: Potírejte si obočí kokosovým olejem každý večer před spaním pomocí vatové tyčinky. Nechte působit na noc a ráno si celý obličej umyjte čistou vodou. Výsledky se ukážou i pokud budete používat pouze 3-4 krát týdně.

kokos

3. Šťáva z cibule

Husté obočí u žen lze dosáhnout i použitím šťávy z cibule. Obsahuje totiž síru, množství minerálů a vitamíny B a C, které napomáhají růstu vlasů. Síra pak zlepšuje produkci kolagenových vláken potřebných pro růst a sílu obočí,” dodává vizážistka Simona. Pro silné cibulové aroma je však vhodné vždy po její aplikaci použít šťávu z citrona pro neutralizaci případného zápachu.

Použití: Polovičku cibule vložte do mixéru a rozmixujte na pastu. Na vatovou tyčinku si kousek pasty naberte, rozetřete po obočí a nechte hodinu působit. Po hodině utřete vatovým tamponem namočeným v citronové šťávě.

4. Sérum pro růst řas a obočí

Převratnou novinku ve světě péče o řasy a obočí, která již obletěla svět, byste rozhodně měli vyzkoušet i vy! Je jí růstové sérum na řasy a obočí, které stimuluje růst chloupků přímo ve vlasových folikulech a je tak zaručeným způsobem, jak mít hustší, delší a tmavší obočí v průběhu několika týdnů. Vybírejte si séra s přírodními složkami a nezapomínejte dát také na pozitivní hodnocení zákaznic.

Použití: Růstové sérum nanášejte na obočí aplikátorem každý den po odstranění makeupu (ideálně večer) a nechejte působit.


Vše o fungování růstového séra na řasy a obočí se dočtete i v článku Séra na řasy a obočí: vše, co potřebujete vědět.

sérum na řasy

5. Citronová šťáva

Neroste vám obočí podle vašich představ? Vyzkoušet můžete i šťávu z citronu. Obsahuje významné živiny, vitamíny B a C a navíc také kyselinu listovou. Poskytuje tak výživu potřebnou pro přirozený růst chloupků obočí. Na kůži ji však nenanášejte často, mohla by vám způsobit podráždění. Není také vhodná pro citlivou pokožku.

Použití: Odkrojte si měsíček citronu a potřete ním oblast obočí. Nechte působit 20 minut a poté omyjte vlažnou vodou.


Pro jemnější pokožku můžete použít pouze směs citronové kůry z jednoho citronu se ¼ hrníčku kokosového oleje. Nechte směs odstát a přirozeně propojit složky po dobu 15 dnů. Poté používejte na obočí stejně jako čistý kokosový olej.

citronová štáva

Tyto a mnohé další tipy vám jistě pomohou při přirozeném růstu vašeho obočí. Pokud však chcete vidět výsledky okamžitě, tak jsou tu metody jako například permanentní makeup obočí, díky kterým budete mít efekt hustého a upraveného obočí ihned, avšak je potřeba počítat s riziky, které tyto metody obnáší a především nic nenahradí ten pocit přirozeně hustého obočí.

Zpět do obchodu