Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Jak podpořit růst vašich řas

rust-ras-uvod

Pamatujete, jaká to byla radost, najít si v dětství na tvářích řasu? Šup s ní za košili a hned se splnilo každé přání. Dnes se už z toho tak moc netěšíme. Tím spíš, když je řas neustále více, a ne, a ne dorůst zpátky. Zjistěte s námi, jak podpořit růst řas a vypěstovat si opět kočičí pohled. Tak, abyste se z příležitostně vypadlé řasy mohli opět radovat.

Mít dokonalé řasy přináší mnoho výhod. Hlavně ve společnosti, která je, stejně jako krásné vlasy, povýšila na korunu krásy. Pokud jsou ty vaše kratší a řídké, možná ještě jen hledáte cestu ke správné podpoře růstu řas. Pojďte se tedy s námi podívat, jak na rychlý růst řas přirozenou cestou.

Za jak dlouho dorostou řasy

Za jeden den řasy narostou průměrným tempem 0,12-0,14 mm. Do své konečné délky dorostou asi za 1 až 2 měsíce. Kompletní růstový cyklus každé řasy může trvat od 4 do 11 měsíců a probíhá ve třech fázích – růstová fáze (anagen), přechodná fáze (katagen) a odpočinková fáze (telogen).

Fáze růstu řas

  • AnagenV této fázi řasy aktivně rostou do své přirozené délky asi 1-2 měsíce. Poté se růst řas zastaví.
  • KatagenV přechodné fázi, kdy již řasy nerostou, se začne postupně zmenšovat růstový kořínek. Řasy jsou však stále na svém místě. Tento stav trvá asi 2-3 týdny.
  • TelogenOdpočinková fáze cyklu řasy může trvat i více než 3 měsíce. V jejím průběhu vypadává stará řasa, kterou vytlačí ven nový rostoucí chloupek.

Každá řasa má svůj samostatný cyklus, proto nikdy přirozeně nevypadnou všechny současně. Řasy padají zhruba tempem 1-5 řas za den.

rust-ras-faze

Kdy jsou vypadané řasy vážnějším problémem

Pokud se vám zdá, že vám řasy vypadávají mnohem větším tempem, zastavte se. Někdy totiž mohou ukazovat i na závažnější zdravotní problém, přebytek toxinů v těle, nadměrné napětí nebo nedostatek živin. Přečtěte si o tom, proč vám nadměrně vypadávají řasy a jak tomu zabránit. Přirozeně zvýšené padání řas má svůj původ i ve zvyšujícím se věku. Zjistěte proto, jak na řídnoucí a vypadávající řasy s přibývajícím věkem.

vypadavani-ras-vaznejsi-nemoc

Jak podpořit růst řas

Růst řas lze podpořit doplněním vitamínů A, B-3 a C, biotinu či železa. Důležitá je i pravidelná masáž pomocí kokosového nebo ricinového oleje, která stimuluje růstové folikuly řas a zvyšuje v nich krevní průtok. Řasy je potřeba šetrně odličovat a používat kvalitní řasenku.

Zdravá výživa

Správná výživa pro růst řas je základním podpůrným kamenem, na kterém musíte začít stavět. Váš jídelníček by měl obsahovat hlavně:

  • Bílkoviny - tvoří velkou část řasových tkaniv, proto je nezbytné udržovat je ve vysoké hladině.

    Kde je najdete: řecký jogurt, vejce, hovězí a kuřecí maso, fazole, losos či tuňák, apod.

  • Biotin - představuje další klíčový prvek pro růst řas a vlasů, protože podporuje tvorbu keratinu v těle.

    Kde ho najdete: ořechy, brokolice, cibule, kapusta, apod.

  • Vitamín B-3 - Doplněním vitamínu B-3 podpoříte průtok krve do vlasových kořínků. Stimuluje se tak jejich růst, délka i hustota.

    Kde ho najdete: kuřecí, krůtí a hovězí maso, kvalitní ryby, avokádo a hrášek, apod.

  • Železo - Strava bohatá na železo udržuje organismus v dobré kondici a podporuje také přirozený cyklus růstu řas.

    Kde ho najdete: borůvky, brusnice, špenát a další listová zelenina, hovězí a drůbeží maso, apod.

Pokud si nejste jisti, zda je váš jídelníček opravdu bohatý na všechny vitamíny, můžete ho doplnit i multivitaminovými přípravky na doporučení svého lékaře nebo lékárníka.

zdrava-strava

Ricinový olej a pročesávání

Další z možností je ricinový olej v kombinaci s častým pročesáváním. Každý večer namočte čistý kartáček od řasenky do ricinového oleje a protřete jím řasy. Olej na růst řas jim dodá potřebné živiny a posílí je. Pročesávání stimuluje prokrvení kořínků řas, co napomáhá jejich rychlejšímu růstu. Pokud nechcete používat kartáček, řasy si stačí pár minut šetrně masírovat.

Růstové sérum na řasy

Pokud hledát způsob, jak urychlit růst řas s viditelnými výsledky za několik týdnů, obrátit se můžete na růstová séra. Obsahují přírodní ingredience a stimulují růst řas už v koříncích. Díky tomu získáte prodloužené, hustější a tmavší řasy velmi šetrně a s dlouhodobým efektem. Prostudujte si kompletního průvodce růstovými séry na řasy a zjistěte, zda se sérum hodí i pro vás.

serum-na-rasy-aplikace-sera

Správná maskara

Vaše stará řasenka může řasy nadměrně vysušovat nebo dokonce působit alergické reakce bez toho, abyste to věděli! „Spolehněte se raději na opravdu kvalitní maskaru s hydratačním účinkem a jemným složením s vitaminy,“ radí vizážistka Lucka ze salonu Beauty Lounge. Pokud používáte voděodolnou řasenku, vyměňte ji raději za tu klasickou, která se tolik nelepí na řasy.

Jemné odličování pomocí pěny

Ani vy neznáte nic lepšího, než se po celém dni krásně odlíčit? Ale co když vám na vatovém tamponku pravidelně zůstává několik řas denně? Používejte proto raději šetrnější přípravky, jako jsou odličovací pěny. Makeup krásně rozpustí a stačí je pak umýt pouze vlažnou vodou.

cistici-pena-na-plet

Tip na závěr: Konec umělému prodlužování řas

Mnoho z nás často hledá tu nejrychlejší cestu k dokonale sexy pohledu. Někdy je těžké si to přiznat, ale umělé prodlužování není tou správnou volbou, jak na růst řas v delším horizontu. „Umělé řasy ty přirozené nadměrně zatěžují a mohou vést k jejich zvýšenému vypadávání. Lepidla potřebná na aplikaci umělých trsů také nepůsobí pozitivně na řasové folikuly,“ říká odborník na produkty pro prodlužování řas a obočí Marek Mandelík. Zjistěte si i další informace o rizicích umělého prodlužování řas.

Zpět do obchodu